bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rána pro útočníka, který chtěl k Ocelářům. Podepsal v NHL, teď má zlomenou ruku

13. listopadu 2020, 3:31

Václav Jáchim

Minulý týden měl radost z nové smlouvy v NHL, teď je Marko Daňo na marodce. Slovenský útočník, který před startem NHL působil doma, utrpěl v duelu proti Popradu zlomeninu ruky a nějaký čas bude mimo hru.

K nešťastné události došlo ve středečním utkání s Popradem. Daňo dosud pomáhal mateřské Dukle Trenčín, jenže s tím je teď prozatím konec. Už v první třetině utrpěl zranění ruky a následné vyšetření odhalilo zlomeninu.

„Ze stadionu směřoval rovnou na rentgen. Zatím ale nedokážu říct, jak je jeho zranění vážné," uvedl pro deník Šport hlavní kouč Ján Pardavý. Dukla si v duelu připsala porážku 3:6.

Daňo na něj bude mít památku v podobě zranění, které dost možná ovlivní jeho příští sezonu v NHL. Slovenský reprezentant se minulý týden dohodl na nové roční smlouvě s Winnipegem ve výši 700 tisíc dolarů, kde už předtím působil. V Trenčíně měl nastupovat do konce listopadu, tedy za předpokladu, že NHL odstartuje počátkem ledna.

Syn třinecké legendy Jozefa Daňa si musí na aktivní hokej počkat. „Byl to smolný moment. Při naší přesilovce se mu v souboji zvrtlo zápěstí. Škoda, podobných situací je v zápase milión," připomněl trenér Pardavý. Přesný rozsah zranění zatím není znám, stejně tak délka přestávky, která účastníka čtyř světových šampionátů dospělých čeká.

Pětadvacetiletý rodák z rakouského Eisenstadtu koncem léta naznačil zájem následovat otce a nastupovat za Oceláře, vzhledem k dohodě klubu s jinými hokejisty ze zámoří pak kývl na nabídku Dukly, kde vyrůstal. Ve slovenské Tipos lize sehrál v tomto ročníku dva zápasy s bilancí dvou gólů a nahrávky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.