bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Quick vs. legendy Buffala. Haška už má, na řadě je Miller

12. března 16:00

Tomáš Zatloukal

389 výher v NHL? Číslo, na jakém se zastavil Dominik Hašek. A také numero, které má po noci na úterý na svém kontě také Jonathan Quick, nadmíru spolehlivá dvojka newyorských Rangers. A možná také nejlepší americký gólman v dějinách zámořské profiligy.

19 zákroků, jediná inkasovaná branka, rutinní a zároveň suverénní výkon. 

Quick zkratka vyrovnal Haška v derby s New Jersey Devils stylově, společně se nově dělí o 16. místo v historických tabulkách. Jenže zatímco česká legenda už žádný triumf nepřidá, Quick zdaleka nekončí.

Vždyť minulý týden podepsal s Blueshirts novou smlouvu na 1,275 milionu dolarů a kariéru si chystá natáhnout do devětatřiceti. 39. narozeniny oslaví 21. ledna 2025. 

Quickovým kejlkím přihlížel i Král Henrik:

Nejspíš už coby držitel národního rekordu v počtu vítězství. Současného premianta a další ikonu Sabres Ryana Millera má totiž rodák z Milfordu na dostřel.

Quickovi chybí pouhé dvě výhry. Mimochodem, na čísle 391 je i Sergej Bobrovskij.

Klidně je může stihnout ještě v této sezóně, čape mu to a od kouče Petera Laviolettea dostává vedle hvězdného Rusa Igora Šesťorkina možná až nečekaně hodně prostoru.

Laviolette si mimo jiné pochvaluje, jak Quick na podzim vypomohl Jezdcům ve chvíli, kdy byla týmová opora zraněná.

Celkově to zatím je pro trojnásobného vítěze Stanley Cupu snové angažmá.

Gratulace od parťáka, Cara Igora:

Chytá v klubu, co zbožňuje od dětství (jeho idolem byl Mike Richter, akrobat v brankovišti), vrátil se po krušných letech a turbulentním minulém ročníku do špičkové fazóny, mančaftu se výsledkově daří.

A navíc, když už si vybral dvojnásobný otec slabší večer, dosud pokaždé odpověděl znamenitým představením mezi třemi tyčemi. 

Quicka, jednu z nejvýraznějších tváří dějin LA Kings, tak najdete v popředí všech zásadních brankářských statistik.

Tedy až na počet vítězství, z pochopitelných příčin. V triumfech ale pro změnu stoupá historicky. A prodírá se při tom kolem velikánů. Jsa jeden z nich.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.