bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První sezona, premiérová výměna. Nováček Sekáč mění Montreal za Anaheim

24. února 2015, 17:14

Michal Sobotka

První sezona a první výměna. Český útočník Jiří Sekáč svůj premiérový ročník nedokončí v kanadském Montrealu. Šest dní před uzávěrkou přestupů byl Canadiens vyměněn do Kalifornie, kde bude působit v dresu Anaheimu. Opačným směrem míří Devante Smith-Pelly.

S blížící se uzávěrkou přestupů se sice očekává zvýšený nárůst výměn, ale s obchodem, ve kterém by figuroval Jiří Sekáč, se příliš nepočítalo. Nicméně generální manažer Montrealu Marc Bergevin dostál svým dřívějším slovům, že se více pokusí o výměnu "kus za kus", než aby najímal tzv. rental players, kterým po sezoně končí smlouva.

Kladenský odchovanec míří do teplejšího podnebí, zbytek sezony dohraje v dresu Anaheimu, který do Montrealu pustí útočníka Devante Smithe-Pellyho. Oběma borcům je 22 let a taktéž mají oba podepsaný kontrakt na další sezonu, jen český forvard bere o 125 tisíc dolarů více.

Sekáč by měl v Anaheimu dostat na ledě více prostoru než v kanadském celku. Kouč Habs Michel Therrien sice využil svého nováčka v 50 zápasech, ale několikrát jej také posadil na tribunu. Smith-Pelly sehrál za Ducks jen o čtyři zápasy více, ale Canadiens chtěli v sestavě nejspíš trochu přitvrdit, protože kanadský útočník v tomto ohledu patřil k nejpilnějším hráčům Anaheimu. Modročervený dres neoblékne Smith-Pelly poprvé, v juniorech hrával za tým Toronto Juniors Canadiens.

Jiří Sekáč podepsal před sezonou v NHL smlouvu jako volný hráč 1. července, přičemž vybíral z dvanácti nabídek. Nakonec zakotvil v Montrealu, kde se stal spoluhráčem jiného kladenského odchovance - Tomáše Plekance. Canadiens a Ducks jsou na tom v tabulce velmi podobně, celek ze Západní konference nasbíral o dva body více, ale také o dva zápasy více sehrál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.