bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První hokejista NHL s koronavirem! Pozitivní test měl jeden z hráčů Senators

18. března 2020, 10:19

Matěj Hodoval

National Hockey League zaznamenala první pozitivní test na koronavirus mezi hokejisty. Nakaženým je jeden z hráčů Ottawy.

Klub je v procesu, se situací se seznamují všichni, kteří s tímto sportovcem byli v kontaktu. V důsledku tohoto pozitivního případu byli všichni členové Senators požádáni, aby zůstali v karanténě, sledovali svůj zdravotní stav a dodržovali rady našeho zdravotnického týmu,“ stojí v prohlášení ottawské organizace.

Není známo, kdo přesně je z hráčského kádru Sens nakažen. V týmu, jenž vede trenér D.J. Smith, působil také český útočník Filip Chlapík.

Soutěž je od 12. března kvůli pandemii koronaviru pozastavena na dobu neurčitou. Impulsem k přerušení sezony byly případy nakažených hráčů v NBA. S některými basketbalovými celky několik mužstev National Hockey League sdílí arény.

Ottawa před pozastavením soutěže odehrála tři zápasy v Kalifornii, včetně utkání proti Sharks, které se uskutečnilo jeden den poté, co bylo v okolí města oznámeno dvacet případů koronaviru.

Senators rovněž nastoupili proti Los Angeles Kings ve Staples Center. Tento duel se odehrál den poté, co ve stejné hale vyzvali Brooklyn Nets v rámci NBA Los Angeles Lakers. Čtyři basketbalisté Nets měli pozitivní test na COVID-19.

Mezi hráči jde vůbec o první případ pozitivního testu na koronavirus. V hokejovém prostředí NHL jsou pak mezi nakaženými ještě zaměstnanec SAP Center v San Jose a jeden ze zaměstnanců Vancouveru Canucks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.