bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První hattrick odrazovým můstkem? Sharks s Timo Meierem jsou zatím za očekáváním

29. prosince 2019, 14:30

Matěj Hodoval

Nálepka na zatím nevýraznou sezonu. Švýcar Timo Meier vstřelil v nočním duelu svého San Jose s Philadelphií poprvé v kariéře hattrick, čímž pomohl Žralokům nejen k vítězství, ale také k přerušení série porážek.

Zklamání. Tímto slovem by se v tuto chvíli dala popsat aktuálně probíhající sezona Timo Meiera a především celého San Jose.

Sharks se trápí. Před duelem proti Flyers se svěřenci Boba Boughnera, jenž převzal kormidlo po vyhozeném Peteru DeBoerovi, nacházeli na posledním místě Západní konference. Ano, opravdu je řeč o mužstvu, které v minulé sezoně došlo až do konferenčního finále. 

Pochopitelně se podle představ nedaří ani většině opor kalifornského celku, Jedním z těch, na nichž po odchodu Joea Pavelskiho byla upřena pozornost, je i mladý Timo Meier.

Rodák z Herisau vloni prožil z individuálního pohledu zatím svou nejlepší sezonu v National Hockey League. Za osmasedmdesát duelů v základní části vstřelil třicet branek a na dalších šestatřiceti se podílel asistencí. Navrch přidal ještě patnáct (5+10) kanadských bodů ve vyřazovací části.

Letos má po čtyřiceti odehraných zápasech dvacet pět (14+11) bodů. Tápající Žraloci nutně potřebují více. Nejen od něj.

Sebevědomí může talentovanému Švýcarovi zvednout poslední střetnutí s Letci. Třiadvacetiletý forvard pomohl k vysoké výhře 6:1 hned třemi góly. Pro hokejistu s osmadvacítkou na zádech to byl vůbec první hattrick v kariéře.

„Naše formace hrála skvěle. Kluci hráli velkou roli u mého hattricku. Odehráli jsme náročné utkání a v těchto výkonech musíme pokračovat,“ velí Meier.

Utkání proti Philadelphii si však budou pamatovat i dva spoluhráči švýcarského útočníka. Své první trefy v National Hockey League totiž zaznamenali obránce Mario Ferraro a forvard Joel Kellman. Druhému jmenovaném navíc fantasticky asistoval český zadák Radim Šimek.

Nejdůležitější však byly dva body do tabulky. Sharks ukončili sérii čtyř porážek v řadě a v tabulce Západní konference přeskočili jak Anaheim, který však má oproti Žralokům dva zápasy k dobru, tak Los Angeles.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.