bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Price: Cítím se jako mé staré já

25. srpna 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Pokud je zdravý, ničí soupeřům sebevědomí a sbírá prestižní trofeje. Pro Montreal Canadiens je podobně důležitý jako kýl pro loď, bez něj zkrátka nemají na čem stavět, potopí se, klesají ke dnu. Minulý ročník budiž tím nejlepším možným důkazem. Nyní se zdá, že Price se konečně uzdravil a sázet by na něj mohl nejen tradiční klub z provincie Quebec, ale také kanadská reprezentace. Za dveřmi je Světový pohár.

Price by mohl a podle mnohým měl plnit roli gólmanské jedničky. Vždyť to on podal jeden z nejpreciznějších brankářských výkonů posledních pěti, ba deseti let a podepsal se pod zisk zlatých olympijských medailích v ruském Soči. Ano, hvězdný tým by si nejspíše poradil i bez něj, nicméně těžko by prošel náročným turnajem tak suverénně a s tak malým počtem obdržených gólů.

Rodák z Anahim Lake je prostě fenomén. A pranic nevadí, že Javorový list má k dispozici i čerstvého vítěze Vezinovy trofeje. Bradena Holtbyho. Sebevědomého muže, který za podstatně nižší počet zápasů vyrovnal zdánlivě nepřekonatelný rekord Martina Brodeura v počtu výher za sezónu (48). Priceovi bude konkurovat, rozhodně ale nedostane vyloženě přednost.

Obzvláště pokud se Price předvede ve světle, v jakém jsme jej vídali poslední dva, tři roky. I sezónu 2015-16, která pro něj skončila po šlápnutí na puk a následném obnovení zranění kolena po tuctu zápasů, rozjel impozantně. Desetkrát vyhrál, slavil dvě nuly, kryl přes 93 % střel soupeřů. Nyní je připraven podobné výkony zopakovat, poněvadž se cítí opravdu výborně.

Priceův profil v seriálu Stovka nejlepších čtěte zde 

"Ano, na ledě se cítím jako mé staré já," těší jej. World Cup pro něj přináší další reprezentační výzvu, posléze přijde jasný úkol v Montrealu: Canadiens chtějí zpět do play-off. Z klece by tam měli slavnou organizaci dotáhnout Price a také Al Montoya, jeho nová dvojka. "Jak člověk stárne, v devětadvaceti nejsem starý, ale u gólmanů je to jiné, rád vidí, že se jeho vytížení snižuje," říká.

"Chci totiž být svěží na vyřazovací boje," dodává a evidentně nepochybuje o montrealském postupu. Habs by k danému cíli měl pomoci i Shea Weber. "Fanoušci jej rychle přijmou," myslí si o něm a jeho mysl těká směrem k prvním zápasům. Nemůže se dočkat. "Byla to hrozně dlouhá rehabilitace, takže se těším, až si stoupnu mezi tři tyče, odchytám par mačů a dostanu se do tempa."

Stejný pocit jistě nemají útočníci 29 klubů NHL a sedmi "reprezentací".

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.