bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Kandidát na poslední místo? Ottawa Senators

21. září 2018, 20:00

Vojtěch Balon

V předminulé sezóně Ottawu Senators dělil jediný gól od postupu do finále Stanleyova poháru, pak ale přišel zlom a obrovský propad. Loni Sens obsadili předposlední příčku ve Východní konferenci a přes léto navíc přišli o několik opor včetně kapitána Erika Karlssona. Ottawské příznivce čeká další perný rok.

Svěřenci Guye Bouchera loni výrazně zaostali za postupovými příčkami, na osmé New Jersey Ottawa ztratila propastných 30 bodů. S blížící se přestupovou uzávěrkou už bylo jasné, že postup do vyřazovacích bojů je pouze v utopické rovině, generální manažer Pierre Dorion tak postupně vyměnil Diona Phaneufa, Natea Thompsona, Dericka Brassarda, Johnnyho Oduyu a Nicka Shorea.

Ještě před červnovým draftem kádr ontarijského klubu opustila další opora: produktivní forvard Mike Hoffman. Jeho trejd byl logickým důsledkem sporu, který se rozhořel mezi ním a Erikem Karlssonem, respektive jejich polovičkami. Hoffmanova snoubenka Monika Caryková prý šikanovala Karlssonovu manželku Melanii a dokonce jí přála smrt jejího nenarozeného syna. K této tragédii nakonec došlo: prvorozený potomek Karlssonů se narodil bez známek života.

Hoffmanovým odchodem ale ottawský výprodej neskončil, minulý týden došlo i k výměně kapitána Karlssona. Klubová ikona zamířila do San Jose, a to značně pod cenou, kromě voleb v draftu Senators za jednoho z nejlepších obránců světa získali jen pracanta Chrise Tierneyho, obránce do třetí dvojice Dylana DeMela, Lotyše Rudolfse Balcerse a mladíka Joshe Norrise.

Fanouškům dochází trpělivost

Říkáte si, že teď už je spoušť dokonána? Může být hůř: za rok totiž končí smlouva Marku Stoneovi, jenž se stane neomezeně volným hráčem a podle různých spekulací by se nebránil odchodu. Stone tyto spekulace popřel, ale poslední rok ukázal, že v Ottawě se může stát cokoliv.

Nepopulární majitel klubu Eugene Melnyk sice v otevřeném dopise ujistil fanoušky o tom, že klub dělá vše potřebné pro úspěšnou přestavbu a rozhodně zůstane v Ottawě. Většina příznivců Senators mu ale nevěří ani Dobrý den: těsně před začátkem základní sestavy klub neprodal ani 4000 permanentek!

Vše nasvědčuje tomu, že Ottawa Senators mají před sebou další trudnou sezónu. Vysvitne po výrazném omlazení kádru jiskřička naděje, nebo bude ještě hůř?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.