bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: éra Sedinů definitivně skončila, Canucks už se rýsuje nové jádro

28. září 2018, 19:20

Vojtěch Balon

Od Vancouveru Canucks se před novou sezónou nečekají zázraky, vždyť kanadský celek je uprostřed přestavby a nově se bude muset obejít bez hvězdných dvojčat Henrika a Daniela Sedinů. Nově se tvořící kostra týmu v čele s hráči jako Horvat, Boeser nebo Pettersson je ale příslibem do budoucna.

Minulý ročník jen potvrdil postupný sešup Canucks ligovou tabulkou, který Vancouver potkal po postupu do finále Stanleyova poháru v roce 2011. Celek ze západního pobřeží Kanady obsadil předposlední příčku v Západní konferenci, poslední Arizona získala jen o tři body méně.

Po sezóně navíc Vancouver definitivně přišel o dvojčata Sedinovy. Henrik i Daniel strávili u Canucks neuvěřitelných 17 let, na vytoužený Stanleyův pohár však nedosáhli. Z klubu v létě zmizel i bývalý spoluhráč švédských dvojčat Trevor Linden, který vykonával pozici prezidenta Canucks. Linden měl dlouhodobě neshody s generálním manažerem Jimem Benningem, kterého v roce 2014 na tento post sám dosadil. Za Benninga se ovšem postavili majitelé klubu bratři Aquilaniové, a klubová legenda se tak musela pakovat.

Budoucností klubu je trio mladých útočníků Bo Horvat, Brock Boeser a teprve devatenáctiletý Elias Pettersson, který by podle odhadu The Hockey News měl zastat pozici druhého centra. Benning jim po otevření trhu s volnými hráči přivedl na pomoc velezkušené pracanty Jaye Beaglea, Antoinea Roussela a Tima Schallera. Zmíněná trojice by měla přinést zlepšení ve hře v oslabení — v této činnosti byl Vancouver loni až 21. v lize — a zajistit větší tvrdost, kterou Canucks viditelně postrádali poté, co Derek Dorsett loni v listopadu nuceně ukončil kariéru.

„Chtěli jsme mužstvo posílit o pár hráčů, kteří odvedou černou práci a donutí naše talentované mužstvo, aby se posunulo na vyšší úroveň,“ tvrdí Benning, který se ale soustředil jen na posílení ofenzívy. Obrana Canucks zůstává stejná jako loni, příznivci klubu aby se tak začali modlit, aby se loňským marodům Tanevovi, Gudbransonovi a Edlerovi vyhýbala zranění. Možnost ukázat se v kempu mají mladíci Olli Juolevi a Quinn Hughes, tito hráči zvolení v prvním kole dvou posledních draftů si ale na NHL nejspíš budou muset ještě alespoň rok počkat.

Postup Vancouveru do vyřazovacích bojů by byl velkým překvapením, Canucks ale předem nic nebalí. „Nepřišel jsem sem prohrávat,“ hlásí Jay Beagle. „Chceme bojovat o postup do play-off, i když média i náš generální manažer tvrdí, že jsme v přestavbě,“ dodal sebevědomě hráč, který letos dokráčel s Washingtonem až ke Stanley Cupu.

Podaří se Canucks urychlit přestavbu a podívat se do play-off? Pravděpodobné to není, v Pacifické divizi je ale možné všechno. A rozhodně nebude nuda omlazený Vancouver sledovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.