bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prázdné tribuny? Připomenu si dětství, na Slovensku na nás nikdo nechodil, povídá Chára

25. května 2020, 10:15

Tomáš Zatloukal

Když loni naskočil ve finále Stanley Cupu ani ne 48 hodin po operaci zlomené čelisti, vysloužil si od bostonských fanoušků ohlušující ovace. Zdeno Chára měl pomalu husí kůži, když slyšel, jak ho vítají příznivci Bruins zpátky na ledě. Teď slovenský obr ani nikdo další žádnou obdobnou scénu nezažije. Ať předvede sebehrdinštější čin, potlesku se nedočká. Tribuny mají zůstat při restartu NHL prázdné.

Chára pochopitelně chápe souvislosti.

Ví, že nepříznivé okolnosti znemožňují účast diváků na stadionech. Přesto lidsky přiznává, že bude zvláštní hrát bez publika. Vždyť něco takového léta nezažil. Od dob, kdy jako teenager přesídlil do Severní Ameriky, je zvyklý na početnou kulisu.

"Když jsem odešel do zámoří, tak mě úplně odrovnalo, když na nás chodilo pět, šest, deset tisíc fanoušků," vybavuje si Chára, dnes třiačtyřicetiletý veterán, jak ho zaskočil divácký zájem o juniorský hokej.

Kdo se byl někdy v Česku nebo na Slovensku podívat na juniory nebo třeba dorostence, ten šok chápe. Na tribunách potkáte kromě věčně nespokojených rodičů hokejistů už jen hrstky dalších lidí a pár začínajících novinářů s otevřenými notebooky píšící onlajn nebo reportáž.

Právě na již notně vzdálené časy, kdy zely tribuny prázdnotou, si nyní "Big Z" vzpomene.

"Až uvidím ty pusté ochozy, tak se mi vybaví vzpomínky na dětství na Slovensku. Tehdy na nás nikdo nechodil. Zápasy bez fanoušků zkrátka budou odlišná zkušenost, než na jakou jsme v NHL zvyklí, ale je to jediná cesta, jak může soutěž pokračovat," míní Chára.

A ať je to stezka plná kompromisů, Chára ji bere všemi deseti. Ví, že jeho kariéra se nezadržitelně blíží ke svému závěru. A po loňském zklamání ve finále Stanley Cupu by moc rád dostal ještě jednu šanci zabojovat o slavnou trofej.

Snaží se udělat maximum pro to, aby byli Medvědi na restart NHL připravení. Se spoluhráči pořádá skupinové hovory, některým volá také "jeden na jednoho". Záleží mu, aby mančaft fungoval a zůstal soudržný.

Boston vládl před zastavením ligy celé NHL, směřoval k Presidents' Trophy. Patřil k jasným favoritům. Takovou sezonu by pochopitelně z pohledu Cháry, Davida Pastrňáka a dalších byla věčná škoda nedohrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.