bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poražení přestupové uzávěrky podle The Hockey News

1. března 2016, 17:30

Tomáš Zatloukal

Kde jsou vítězové, jsou i poražení? Matt Larkin z The Hockey News nešetřil mimo jiné Boston Bruins či Tampu Bay Lightning, za největšího "losera" nicméně označil jeden z kanadských klubů. Tipnete si který? Indície jsou následující: podle ideálního scénáře měl vyměnit dva hokejisty, včetně jednoho z českým pasem, a nedávno získal šikovného Fina z Calgary Flames.

1. Vancouver Canucks

Hráčský trh letos postrádal velká jména, takže bráno touto optikou, představovali Dan Hamhuis s Radimem Vrbatou ty zajímavější "žoldáky". Nicméně nešlo zrovna o ty nejsnáze dostupné hokejisty na světě, které si můžete pořídit (vzhledem k jejich klauzulím o nevyměnitelnosti). Jen těžko se odhaduje, proč se jejich výměny nezdařily, legitimní otázkou ovšem je dotaz, zda toho Canucks nepožadovali příliš mnoho, poněvadž to, že nakonec neposlali o dům dál ani jednoho ze zmíněné dvojice musíme považovat za fiasko. GM Jim Benning se vymluvil na to, že nedostal žádnou konkrétní nabídku za Vrbatu, jenže v případě Hamhuise se veřejně ví, že by přijal odchod do Chicaga či Dallasu.

Hamhuis s Vrbatou zůstávají ve Vancouveru a zdá se nepravděpodobné, že pomohou svému týmu do play-off. Kosatky ztrácí osm bodů na divokou kartu, k dobru mají alespoň jeden mač na Colorado.

2. St. Louis Blues

Blues byli nepochybně limitováni tíživou situací s platovým stropem i tím, že GM Doug Armstrong nehodlal zraněné hvězdy Alexe Steena s Brianem Elliottem držet až do startu play-off na listině dlouhodobě zraněných hráčů, takže se nějaký velký trejd od St. Louis nedal očekávat. Nicméně to, že Armstrong neudělal vůbec nic, představuje velké zklamání. Vždyť Bluesmani dali ze všech mužstev Západní konference, které jsou aktuálně na pozicích zaručujících play-off, druhý nejmenší počet gólů. St. Louis potřebovalo schopného střelce, obzvláště teď, když marodí Steen. Tlak na postup přes první dvě kola bude velký...

3. Tampa Bay Lightning

Ano, GM Steve Yzerman si vybudoval pověst neústupného muže, nicméně vítězství by přeci mělo dostat přednost před hrdostí, ne? Tím, že se rozhodl neměnit Stevena Stamkose dal všem najevo, že chce útočit na Stanley Cup, proč tedy nesehnal posilu za Jonathana Drouina? Ano, i v budoucnu se naskytne možnost Drouina vytrejdovat, pokud ovšem Tampa Bay v play-off pohoří a Stamkos v létě uteče bez náhrady, bude se o zbytečném setrvání trucujícího mladíka hodně diskutovat.

4. New York Islanders

Islanders se minulý týden chovali jako klub, který zase tak moc nestojí o postup do play-off. Ano, velmi pravděpodobně se tam dostanou, přeci jen mají na Philadelphii šest bodů a mač k dobru, příchod pár zkušených posil by se jim ovšem určitě hodil. Ještě před uzávěrkou přestupů se nechali slyšet, že nechtějí obětovat první volbu v draftu, ale to jim přece nemohlo zabránit v zisku P-A Parenteaua. V žádném případě Maple Leafs nežádali první výběr.

5. Boston Bruins

Lee Stempniak a John-Michael Liles přišli Boston na druhé a páté kolo v roce 2017, třetí a čtvrtý výběr v letošním draftu a Anthonyho Camaru. Když člověk vezme v potaz, za co přivedl Anaheim Brandona Pirriho, musí konstatovat, že Medvědi zaplatili opravdu hodně. Stempniak umí sbírat body po hrstech a v New Jersey si užívá povedený rok, ale je si nutné uvědomit, že v Bostonu rozhodně nedostane tolik prostoru jako u Ďáblů, kde hrál nejvíce ve své kariéře (k 19 minutám) a že mu po přestávce pro All-Star Game došel dech. Liles přináší skvělý pohyb, ale také vysokou stropovou zátěž. Nemohl GM Don Sweeney raději povolat Colina Millera? I on je skvělý bruslař, navíc mladší a o hodně levnější.

Stojí za zmínku

1. Philadelphia Flyers – Chyceni v zemi nikoho mezi prodejcem a kupcem. Skončili bez obchodů..
2. Dallas Stars – Kris Russell je sice užitečný, ale přeceňovaný. Navíc stál Hvězdy příliš: Jyrkiho Jokipakku, Bretta Pollocka a podmínečné druhé kolo, které se stane prvním při postupu Dallasu do finále konference.
3. Detroit Red Wings – Nulová aktivita nepřekvapila. To ovšem neznamená,že nešlo o zklamání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.