bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Philadelphia získala práva na Hayese. Podepíše?

4. června 2019, 19:28

Šimon Rogner

Nestává se tak často, aby některého z nastávajících neomezených volných hráčů (UFA) vyměnil klub k jednomu ze zájemců o jeho služby ještě před samotným otevřením trhu s volnými hráči. Právě nyní jsme ale svědky podobného případu – Philadelphia získala z Winnipegu výměnou za volbu v pátém kole draftu útočníka Kevina Hayese. A pokusí se ho v nejbližších dnech a týdnech podepsat.

Až do letošní sezóny znal Hayes barvy jediného klubu NHL. A to paradoxně nikoli toho, který ho draftoval (Chicago), na smlouvě se totiž před sezónou 2014/15 dohodl s New York Rangers. Bylo však jasné, že s končícím kontraktem ho Jezdci pravděpodobně vymění. A tak se také stalo.

Hayes odešel (za volbu v prvním kole draftu a prospekta Brendiana Lemieuxe) do Winnipegu, kde si ve 20 utkáních základní části připsal 13 bodů – další tři přidal v šesti duelech play off. Zdaleka však nedostával tolik prostoru. Tomu odpovídaly i jeho výsledky, Jets navíc vypadli hned v prvním kole se St. Louis.

Přesto se zájem o jeho služby očividně nesnížil. Zatímco Tryskáči s ním novou smlouvu už podepsat neplánovali, ostatní týmy ano. A aby jim náhodou Hayese při vyjednáváních před 1. červencem nikdo nevyfoukl, Flyers se rozhodli si koupit jeho práva už s předstihem. Winnipegu za to pošlou volbu v pátém kole draftu.

Generální manažer Chuch Fletcher má nyní něco málo přes dva týdny, během nichž drží exkluzivní právo podepsat s Hayesem novou smlouvu, nejdéle sedmiletou. Poté začne vyjednávací období, kdy začnou neomezené volné hráče oslovovat i jiné týmy. Od 1. července pak můžou oficiálně podepisovat smlouvy.

Pro Flyers jde o přijatelný risk – nepodaří-li se jim se s Hayesem dohodnout, ztratí nepříliš cenný výběr v pátém kole draftu. V případě podpisu získají mladého perspektivního centra, který čtyřikrát ve svých pěti sezónách v NHL překonal metu 40 bodů. V týmové hierarchii by se zařadil za Clauda Girouxe a Seana Couturiera, zahrát by si mohl ve druhé či třetí lajně.

Ve Philadelphii by se navíc setkal se svým bývalým trenérem z Rangers Alainem Vigneaultem, jenž ho trénoval jeho první čtyři ročníky v NHL. Hayesovi končí roční smlouva na 5,175 miliónů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.