bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Penguins přemýšlí o výměně Brassarda. Zbaví se zkušeného centra?

17. ledna 2019, 15:42

Jan Šlapáček

Uzávěrka přestupů se rychle blíží a to znamená, že týmy mapují terén pro možné výměny. Někdo chce pořádně posílit na vyřazovací boje, další tým se chce zaměřit na budoucnost a vyměňuje své hráče za draftové volby. Pak tu jsou ještě výměny z důvodu, že danému hráči končí smlouva a je lepší na něm něco vydělat, než aby v červenci odešel zadarmo. Přesně to je případ Dericka Brassarda.

Kanadský útočník je na konci své pětileté smlouvy a nic nenapovídá tomu, že by měl v Pittsburghu podepsat novou. V letošní sezóně stojí Brassard celek z Pensylvánie tři miliony dolarů, protože další dva miliony mu stále platí Golden Knights, kteří byli součástí výměny mezi Penguins a Senators.

Nová smlouva Brassarda rozhodně nebude z kategorie skromných a Penguins si těžko budou moci dovolit zkušeného centra zaplatit. A právě z tohoto důvodu to vypadá, že jednatřicetiletý útočník sezónu v Pittsburghu nedohraje. Myslí si to i uznávaný novinář Darren Dreger, který si je výměnou téměř jistý.

„Vím, že Jim Rutherford naslouchá nabídkám ostatních týmů. Je více než pravděpodobné, že bude vyměněn," řekl zkušený reportér. Cena za útočníka, kterému se bodově příliš nedaří, však nebude malá. Penguins podle Dregera požadují od kupce centra do třetí lajny a solidní výběr v draftu.

Dá to někdo? Situaci by ještě mohl zkomplikovat fakt, že Brassard má ve své smlouvě klauzuli, podle které nemusí přijmout výměnu do osmi týmů. Uvidíme, jak celá tahle sága dopadne. Uzávěrka přestupů končí 25. února.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.