bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelski zřejmě vynechá první zápas proti Coloradu

26. dubna 2019, 14:13

Ondřej Mach

Joe Pavelski pravděpodobně nenastoupí do prvního utkání série proti Coloradu Avalanche. Čtyřiatřicetiletý útočník utrpěl zranění v sedmém duelu proti Vegas, kdy se po krosčeku Codyho Eakina a postrčení Paula Stastného udeřil do hlavy a zůstal ležet na ledě.

Inkriminovaná situace se odehrála ve třetí třetině rozhodujícího klání. Pavelski hned po buly inkasoval tvrdý krosček od Eakina, poté ho na zem srazil Stastny. Centr Sharks se při pádu pořádně udeřil do hlavy a zanechal na ledě krvavou stopu. Nakonec byl za pomoci spoluhráčů a týmového lékaře odveden z hrací plochy. Zlomový moment celé série. Eakin dostal pětiminutový trest a San Jose dokázalo v přesilové hře skóre otočit z 0:3 na 4:3. 

Pavelskiho status je momentálně „day to day“, jeho stav tak bude posuzován ze dne na den. „Nemyslím si, že by zítra nastoupil,“ nechal se slyšet kouč Peter DeBoer po čtvrtečním tréninku. „Mohlo to být horší. Mohlo to skončit zlomenou lebkou nebo něčím podobným. To se naštěstí nestalo, ale (Joe) určitě ucítí nějaký efekt.“

Nejlepší střelec Sharks v základní části (38 branek) nasbíral zatím v letošním play off čtyři body za dvě branky a dvě asistence. Paradoxně se při jedné z branek zranil. Střela Brenta Burnse jej trefila do brady, od které se kotouč odrazil až do sítě. Pavelski přišel o několik zubů, po rychlém ošetření a šití se však vrátil na led. 

„Včera jsem ho viděl a pár kluků s ním mluvilo,“ řekl obránce Brenden Dillon. „Dnes tady byl trochu déle. Je to těžká situace, jsme rádi, že je v pořádku.“

Start v prvním utkání proti Avalanche není jistý ani u Joonase Donskoie, který nenastoupil do sedmého utkání proti Golden Knights. Ve čtvrtek se zúčastnil tréninku v nekontaktním dresu. Naopak útočník Melker Karlsson, jenž odehrál všech sedm zápasů první série, na tréninku chyběl. 

Debut ve vyřazovací části tak možná čeká Dylana Gambrella. Dvaadvacetiletý centr strávil většinu sezony na farmě, kde nasbíral celkem 45 bodů (20 branek, 20 asistencí) v 51 zápasech.

„To je play off hokej,“ ví DeBoer. „V jistém okamžiku prostě budete muset použít všechny. Věříme klukům, které tu máme. Někteří třeba odehráli jen patnáct nebo dvacet zápasů, ale máme v ně důvěru.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.