bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelec je po operaci. Sezóna pro něj nejspíš skončila

6. března 2017, 20:59

Jiří Lacina

Byla to velká sláva, když se Ondřej Pavelec vrátil v polovině ledna do branky Winnipegu Jets. Česká brankářská škola ztratila hodně ze svého lesku. Petr Mrázek prožívá v Detroitu rozpačitou sezónu, Michal Neuvirth se ve Philadelphii pere se zraněními i se Stevem Masonem, Ondřej Pavelec byl i s bezmála pětimiliónovým kontraktem odeslán v samém úvodu sezóny na farmu.

O to větší radost čeští fanoušci prožívali, když dostal kladenský odchovanec v lednu ve Winnipegu znovu šanci. Bohužel tato éra netrvala dlouho. Pavelec vyhrál čtyři z osmi zápasů, načež se zranil. Jelikož potíže ani po několika týdnech neustupovaly, musel v pondělí podstoupit artroskopickou operaci kolene. Ta ho může připravit o celý zbytek sezóny.

„Pavelec podstoupil ráno s kolenem zákrok,“ řekl trenér Jets Paul Maurice. „Normální pauza je tak dva až tři týdny, u brankářů to může být déle.“

Český gólman je mimo hru od 7. února. Tehdy naposledy nastoupil proti Minnesotě a při porážce 2:4 inkasoval ze čtrnácti střel tři branky. Po šesti minutách druhé třetiny odešel do šatny s tím, že se zranil v „dolní polovině těla“, utkání za něj dochytal Connor Hellebuyck.

Třiadvacetiletý Američan se chopil obnovené příležitosti a nastoupil od té doby k devíti z deseti utkání Jets. Pět jich vyhrál. Hellebuyckovi se daří, v aktuálních pěti duelech inkasoval jen osm branek. Stejně dobře šlape ofenziva, Winnipeg má osmý nejlepší útok v NHL. Zlepšené výsledky - Tryskáči vyhráli čtyři z posledních šesti zápasů - drží kanadské mužstvo ve hře o play off.

Také proto je ztráta Pavelce v důležité fázi sezóny pro klub nepříjemná. Hellebuyck sice chytá dobře, nemá za sebe ale odpovídající záskok. Sedmadvacetiletý Kanaďan Michael Hutchinson nastoupil od 16. ledna k jedinému zápasu, na konci února prohrál s Minnesotou 5:6. Vypadá to tedy, že většinu zápasové porce závěru základní části odchytá Hellebuyck.

Dodejme, že Ondřeji Pavelcovi končí po sezóně ve Winnipegu smlouva, která s pravděpodobností hraničící s jistotou nebude prodloužena. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.