bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panarin tlak necítí. Všechno je lepší, než jsem čekal, pochvaluje si

16. září 2019, 17:00

Ondřej Mach

V létě se stal největší posilou Rangers, když jako volný hráč podepsal sedmiletý kontrakt na 81,5 milionů dolarů. Artěmij Panarin ale podle svých slov není pod takovým tlakem, jako před dvěma lety, kdy byl vyměněn do Columbusu.

Panarin se stal s přehledem nejlépe placeným hráčem Jezdců, na svých bedrech rovněž ponese i největší očekávání. „Když mě vyměnili z Chicaga, dostal jsem sám sebe pod tlak,“ vzpomínal ruský útočník o víkendu. „Takový tlak tady necítím.“

Rodák z Korkina podepsal s Blackhawks 29. dubna 2015 a hned první rok v National Hockey League získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka, když vstřelil 30 branek a celkem zapsal 77 bodů. Chicago v prosinci 2016 odměnilo elitního křídelníka novou dvouletou smlouvu na 12 milionů dolarů.

I přesto se ale za půl roku stěhoval, z města na pobřeží Michiganského jezera zamířil do Ohia. S Blue Jackets dvakrát překonal svá kariérní maxima - 82 a 87 bodů a v obou sezonách si zahrál vyřazovací část. Na počátku července se dočkal prvního dlouhodobé kontraktu v NHL, novým zaměstnavatelem se stali právě Rangers.

„Všechno je lepší, než jsem čekal,“ konstatoval Panarin, který už v New Yorku je zhruba tři týdny. S adaptací mu pomáhá i krajan Pavel Bučněvič, jenž mimo jiné slouží i jako překladatel. Spolu s nimi by v jedné formaci měl nastupovat Mika Zibanejad.

„Je důležité, abychom si mezi sebou vybudovali chemii,“ myslí si Panarin. „Máme k tomu všechno potřebné.“

„Každý rád dává góly a pokud hrajete s těmito dvěma kluky, tak je to hned snazší,“ řekl Zibanejad. „Dokud budeme vyhrávat, tak je budu dávat rád.“

„Artěmij je nepředvídatelný,“ pokračoval na adresu ruského parťáka. „Prostě nevíte, co udělá. Může nahrát, střílet, obejít si vás jeden na jednoho. Je to těžké. Když s ním hrajete, tak musíte být stále ve střehu. Málokdy ukáže, když se chystá nahrávat.“

Fungující spolupráce první formace může jen pomoci mladým hráčům v sestavě New Yorku - Kaapu Kakkovi, Vitaliji Kravcovovi nebo Filipu Chytilovi. Kakko a Chytil na kempu začali ve druhé lajně s Chrisem Kreiderem.

„Když máte takovou první formaci, tak to rozhodně snižuje zátěž pro ostatní. Další útoky nebudou pod takovým tlakem,“ doplnil trenér Rangers David Quinn.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.