bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obětoval Subbana, získá Duchenea. Nashville baží po Stanley Cupu

1. července 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Vyhrál nejvíce zápasů ze všech generálních manažerů v dějinách NHL, získal i trofej pro nejlepšího GM zámořské soutěže. Jenže ten nejprestižnější titul stále Davidu Poilemu uniká. Ke Stanley Cupu má dotáhnout nashvillské Predátory Matt Duchene.

Když před pár dny poslal Poile takřka zadarmo o dům dál P.K. Subbana  a s ním jeho devítimilionovou stropovou zátěž,  bylo jasné, že si uvolnil ruce na velké manévry.

Hlavní cíl? Zásadně vylepšit útočné řady. 

Jak? V prvé řadě špičkovým centrem.

Stalo se veřejným tajemstvím, že se Poile zařadil mezi zájemce o Matta Duchenea.  A ještě k tomu takové, kteří budou ochotni zaplatit téměř jakoukoliv cenu, aby zručného Kanaďana získali.

Podle čerstvých zákulisních informací se zdá, že Poile byl na lovu úspěšný. Dnes, v den otevření trhu s volnými hráči, by měl Duchene v Nashvillu podepsat sedmiletý kontrakt na 56 milionů dolarů.

Osmadvacetiletý borec naposledy působil v Columbusu a výrazně se podílel na senzačním vyřazení Tampy v prvním kole play off. 

Zato Predators zažili bídné vyřazovací boje, dohnala je naprostá nemohoucnost v přesilových hrách. V těch byli v základní části nejhorší a proti Dallas Stars tuto bilanci potvrdili.

Nepomohli ani specialisté na početní výhody Mikael Granlund s Waynem Simmondsem. Duchene je ovšem jiná liga a mohla by na něm stát celá ofenzíva.

Ačkoliv byl Poile odhodlaný jít po akvizici Duchenea velmi přímočaře, nakonec nemusel sáhnout k osmiciferné roční gáži a dohodl se s bývalou oporou Colorado Avalanche na velmi přijatelné smlouvě pro obě strany.

Minimálně z tohoto pohledu se obětování Subbana vyplatilo. Bude to platit i po sportovní stránce a dočká se Poile vysněného poháru?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.