bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O draftu se tu často mluví, přiznává znovuzrozený Anders Lindbäck

22. března 2015, 18:30

Vojtěch Balon

Jakožto brankář posledního týmu ligy krátce před koncem základní části to nemáte lehké. Zvlášť, pokud jste ve stejné situaci jako vytáhlý Anders Lindbäck, který zuby-nehty bojuje o novou smlouvu, která by mu zajistila setrvání v NHL. „Jména Connor McDavid a Jack Eichel už jsem tu párkrát zaslechl,“ přiznává, ale tvrdí, že Sabres neprohrávají naschvál.

Čísla někdy matou. Lindbäck vyhrál jen jeden ze sedmi zápasů, do kterých v dresu Šavlí nastoupil, ale jeho úspěšnost zákroků je skvělá: 93 %. Jinými slovy – odchovanec Gävle dělá, seč může, ale v mužstvu sestrojeném na prohrávání víc nezmůže. Bez dvou centimetrů dvoumetrovému švédskému brankáři nevyšly poslední tři sezóny v Tampě Bay a Dallasu, nyní tak má zřejmě poslední šanci dokázat, že na NHL má. „Budu hrát kdekoliv, kde mi dají šanci,“ přiznává.

Lindbäck rozumí tomu, že tématem číslo jedna je v Buffalu nadcházející draft. „Nejenže bojujeme o nové smlouvy, ale bojujeme také jeden pro druhého, což je skvělé. Na každém tréninku se snažíme zlepšovat, ale evidentně to nestačí, tak se musíme dívat do budoucnosti a snažit se najít řešení,“ řekl. Je nadevšechno jasné, že tím řešením Anders Lindbäck myslí zisk jednoho ze dvou výše zmíněných supertalentů.

„Jsme tu od toho, abychom vyhrávali zápasy. Není žádné tajemství, co je ve hře, ale v kabině to vůbec neřešíme. Vždy hledáme recept na to, jak soupeře porazit, a tak to být musí,“ odmítá brankář, který byl svého času považován za klon Pekky Rinneho, spojitost s rokem 1984, kdy se v počtu porážek předháněli Pittsburgh a New Jersey (více v článku Jiřího Laciny zde).

Trejd do Buffala a spolupráci s brankářskou legendou Artursem Irbem si Lindbäck pochvaluje. „Od začátku sezóny jsem se cítil dobře, ale pak přišlo pár špatných zápasů v Dallasu. To mi ale nesebralo nic na sebevědomí a pozitivním myšlení. Prostě jsem čekal na šance a pracoval na sobě. Výměnu do organizace Sabres považuji za skvělou příležitost chytat víc. V každém zápase chci dát spoluhráčům šanci vyhrát, od toho tu jsem a jsem nadšený z přístupu spoluhráčů, kteří tvrdě makají navzdory nelichotivým výsledkům,“ rozpovídal se a doplnil: „Spolupráce s trenérem Irbem je skvělá, odchytal toho spoustu a ví, jak to v lize chodí. Svými zkušenostmi mi pomáhá řešit situace lépe, za tak krátkou dobu jsme toho sice ještě moc nezměnili, ale pracuji s ním moc rád.“

Současná brankářská jednička Buffala se rozpovídala také o svých předchozích dvou nevydařených angažmá. „V Tampě pro mě byla nejhorší výluka, protože jsem nemohl chytat. Když jsem se do toho konečně dostal, zranil jsem se a vedení přivedlo Bena Bishopa, protože jsme brankáře nutně potřebovali. No a on se stal okamžitě jedničkou, protože jsem nepodával dostatečně kvalitní výkony.“

„V brance Dallasu jsem dostal šanci od začátku zápasu všehovšudy šestkrát, mezi každým zápasem, v němž jsem nastoupil, byla minimálně dvoutýdenní mezera. Přišlo mi to jako práce na poloviční úvazek. Když jsem konečně hrál, snažil jsem se možná až moc, což vedlo ke ztrátě klidu a trpělivosti. Stars jsou kvalitním týmem, ale když máte před sebou tolik dobrých hráčů, soupeři mohou čekat na chyby a vyrážet do protiútoků,“ hodnotil.

Lindbäckovi paradoxně prospěla farma. V dresu Texasu Stars odchytal sedm zápasů s brilantní úspěšností zákroků 94,6 %. „Můžete trénovat, jak dlouho chcete, ale zápasová praxe se nedá nahradit. American Hockey League pro mě byla letos vysvobozením a sehrála velkou roli v mém zlepšení,“ překvapil.

Ať to už ve zbytku sezóny a červnovém draftu dopadne jakkoliv, držme Andersi Lindbäckovi palce v boji o nový kontrakt.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.