bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová detroitská zbraň? Rudá křídla si pochvalují spolupráci tvořivých géniů Richardse a Dacjuka

27. listopadu 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Kam s ním? Takovou otázku musel zodpovědět detroitský kouč Jeff Blashill, když Brad Richards, úřadující šampión Stanleyova poháru a jedna z největších letních posil Rudých křídel, ohlásil návrat do hry. Richards laboroval dlouhé týdny s bolavými zády, na marodce byl rovný měsíc. Blashilla napadla skvělá myšlenka, pomocí známého nahrávače, jehož lahůdkové pasy uklízeli do klece hráči Dallasu Stars, Tampy Bay Lightning, NY Rangers i Chicaga Blackhawks, chtěl probudit Pavla Dacjuka.

Také Dacjuk se nedávno vracel na led, kvůli zranění kotníku přišel o letní přípravu i tréninkový kemp. Když pět utkání čekal na gól, dal mu Blashill k ruce někoho, s kým si může vyměnit puk a zakombinovat, podobně jako v předchozích sezónách s Henrikem Zetterbergem. Oním vyvoleným se stal právě Richards, jemuž sice vůbec nevyšel vstup do základní části, nicméně hrát hokej určitě nezapomněl a cit pro přihrávku neztratil.

Blashillova volba se rychle ukázala jako velmi dobrá, oba veteráni si ve třech zápasech připsali po dvou bodech a byl to Richards, kdo svou asistencí vyzval Dacjuka k ukončení střeleckého sucha. Souhra dvou centrů navíc vypadala slibně, alespoň podle lodivoda Red Wings. "Zdá se, že se jim spolu daří. Díky nim máme další údernou formaci." Na vytvoření útoku jsou ale zapotřebí tři hráči, kdo tedy kanadskoruský tandem doplňuje?

Vytoužený prostor konečně dostává Teemu Pulkkinen, finský střelec si před startem nového ročníku přál jediné: "Aby mi dali férovou příležitost." A ta skutečně přišla, ve druhé brázdě vedle dvou tvořivých géniů si nemůže stěžovat ani na nedostatek kvalitních pasů, ani na nedostatek herního času. Však se rychle za projevenou důvěru odvděčil, vedle Richardse s Dacjukem sbírá bod na zápas. Celkově už má 11 bodů a jeho hvězda stoupá.

Sám Richards je spokojený se svou novu rolí, byť se na křídle stále učí. Možnost nastupovat po Dacjukově boku mu drobnou oběť vrchovatě nahrazuje. "Jsem nadšený, že s ním mohu hrát. Vidí hru jinak než ostatní, dokáže připravit akce, které jiní nezvládnou. Vyměnili jsme si pár puků, našli jsme se. Snažím se více střílet. Doufám, že na tom budeme moci stavět," přeje si. Nejen on, Detroit by další fungující ofenzivní šik potřeboval...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.