bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nikdy se nevzdávejte svých snů! Brooks Laich dostane šanci v Los Angeles

20. října 2017, 15:00

Robert Rampa

Jeff Carter bude kvůli pořezané noze několik týdnů mimo hru. Proto se v Los Angeles rozhodli přivést náhradu v podobě Brookse Laicha. Ten podepsal dvoucestnou smlouvu na jeden rok za 650 tisíc dolarů. „Odolnost vládne světu,“ napsal na svém twitterovém účtu Laich po podepsání smlouvy.

Protože je Laichova smlouva dvoucestná, je dost možné, že až se Carter uzdraví, Laich poputuje do AHL. Čtyřiatřicetiletý veterán zkoušel u Kings prorazit už na kempu, jenomže neuspěl, a tak alespoň v LA zůstal s týmem a trénoval. Protože, co kdyby náhodou.

„Alespoň do Vánoc nebo konce ledna jsem byl připravený trénovat s týmem a čekat na šanci. Pak bych se asi porozhlídnul po jiných možnostech. Měl jsem štěstí, že mě Kings u sebe nechali, že mi dali možnost zůstat ve formě. A aspoň znám hráče,“ říká Laich.

Laich loni působil v týmu Toronta Marlies v AHL a ve dvaceti sedmi zápasech si připsal dvanáct bodů. Letos má šanci znovu se ukázat před reflektory NHL. „Vždy budu Los Angeles dlužit. Dostal jsem se do fáze kariéry, kdy pro mě hra znamená hrozně moc. A já jsem za každý den vděčný. Je ve mně toho ještě hodně, co chci tomu sportu dát. Cítím se, jako by to byl můj první den,“ říká opravdu vděčně Laich.

Brooks Laich nejspíš opravdu přichází jako dočasná náhrada za zraněného Cartera. Ten v zápase s Montréalem skončil s pořezanou šlachou od brusle Jeffa Petryho. „Jde o šlachu na straně kotníku, takže nejde o Achillovu šlachu. Kdy se vrátí, říct nemůžu, nevíme to,“ říká generální manažer Kings Rob Blake.

Carter v dosavadních šesti zápasech nasbíral pouze tři asistence. Více bodů nasbírali i obránci, konkrétně Doughty a Muzzin (oba po pěti). Carter se zranil v poslední minutě první třetiny po hitu od Jeffa Petryho. „Šlo o neškodný zákrok, ale bohužel to skončilo jinak. Hokej je rychlá hra s ocelovými čepelemi na bruslích. Takové věci se ve spěchu stávají,“ vysvětluje trenér John Stevens.

Los Angeles přtom zažívá nejlepší start historie, z šesti zápasů prohráli pouze jeden. A to až v prodloužení. Nyní odjíždějí na šestizápasový výjezd, který začíná v Columbusu. A Stevens ví, že Carter bude chybět. „Je jedním z našich kapitánů, hraje v každé situace. Patří mezi nejdominantnější centry v lize. Ale máme možnost dát šanci někomu jinému. Někdo dostane víc zodpovědnosti. Může to být pro někoho obrovská příležitost,“ zakončuje Stevens.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.