bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL prý chystá dva hrací kalendáře, s Arizonou a bez ní. Líbí se vám Utah Yeti?

12. dubna 11:52

Jiří Lacina

Zatímco jsme nedávno informovali o možnosti, že NHL přestěhuje Kojoty z Arizony do Salt Lake City, řada lidí má tuto variantu za hotovu věc. Za scénou údajně už probíhají velmi podrobné přípravy, a to jak na straně nového vlastníka, tak NHL.

Salt Lake City leží v Utahu. Novým majitelem hokejového klubu s logem NHL má být Ryan Smith a jeho Smith Entertainment Group, která už vlastní basketbalové Utah Jazz. Od NHL má zřejmě určité pokyny už minimálně od ledna. Hokej by se měl hrát ve stejné aréně, kde se hraje NBA. Prozatím je tedy toto řešení navrhováno jako „dočasné“, nicméně rozhodně pořád lepší než současný univerzitní stánek Yotes s kapacitou 4600 lidí.

NHL už prý pracuje na dvou hracích kalendářích pro sezónu 2024-25, jeden s Kojoty nadále v Arizoně, druhý s jejich nástupci v Utahu. Informaci prý dodala osoba napojená přímo na tyto procesy. Pod zárukou anonymity jí zveřejnila agentura Associated Press, odkud ji převzaly další zdroje.

Sdělovací prostředky v Utahu čile spekulují nejen na téma samotného přesunu klubu, ale rovnou i loga a názvu. Na všem prý se pracuje. Padají návrhy jako Utah Yeti, Salt Lake City Stags, Salt Lake Eagles, Utah Blizzards, Utah Olympians a další.

Hrací kalendář pro další sezónu bývá zveřejňován v létě. Obvykle kolem draftu nebo otevření trhu s volnými hráči. Gary Bettman na tuto otázku nedávno odvětil: „Stále máme čas.“

Na situaci v Arizoně si prý Bettmanovi stěžoval i Marty Walsh, výkonný šéf Hráčské asociace NHLPA. O snahách Kojotů zajistit pozemky a peníze na novou arénu jsme psali, všechno to ale čím dál víc vypadá jen jako zbožné přání.

Ligový komisař označil už v lednu Utah za „slibný trh“. Z odhodlání Ryana Smithe byl „ohromený“. NHL bezprostředně neuvažuje o rozšíření, tím víc chřadnoucí Kojoti lákají zájemce coby kořist a jediná současná možnost, jak si na špičkový hokej sáhnout.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.