bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL opět v příjemný čas: Boston přivítá Ottawu, Sharks započnou newyorské turné

8. října 2018, 18:00

Vojtěch Balon

Na druhé říjnové pondělí ve Spojených státech každoročně spadá Den Kolumba, za velkou louží tak dnes mají volno a pár zápasů NHL se bude hrát v časy příjemné pro evropského diváka. Boston s Ottawou a Islanders se San Jose své duely rozehrají už po devatenácté hodině našeho času, o dvě hodiny později půjdou do akce Buffalo proti Vegas a až nad ránem změří Anaheim síly s Detroitem.

19:00 Boston Bruins - Ottawa Senators

Bruins vstoupili do nové sezóny potupnou porážkou 0:7 ve Washingtonu, ve druhém zápase ale zabrali a porazili Buffalo přesvědčivě 4:0. Nyní čeká družinu Bruce Cassidyho první soutěžní duel v domácí TD Garden. „Doufám, že budeme mít dostatek energie. Ottawa určitě ano, začali velmi dobře,“ pochválil Cassidy pondělního soupeře Bruins, který zatím dokázal v obou utkáních bodovat a v tom minulém porazil poměrem 5:3 silné Toronto.

Debut v NHL dnes prožije čtyřka červnového draftu Brady Tkachuk, za jehož Sens bude letos poprvé chytat náhradník Mike Condon. V brankovišti Bruins by se naopak měla objevit jednička Tuukka Rask.

19:00 New York Islanders - San Jose Sharks

Sharks se po utkáních proti nedalekým klubům Anaheimu (2:5) a Los Angeles (3:2p) přemístili až na opačný konec Spojených států, kde je postupně čekají duely se všemi třemi týmy z aglomerace New Yorku a duel ve Philadelphii. Trenér Peter DeBoer se bude muset obejít bez veterána Joea Thorntona, jemuž se ozvalo pravé koleno, a tak jej klub pro jistotu zařadil na marodku.

Domácí Islanders mají zatím na kontě rovněž jednu výhru a jednu porážku, nový trenér Barry Trotz poprvé pošle mezi tři tyče letní posilu z Buffala Robina Lehnera. „Snažím se dělat věci trochu jinak než dříve, ten proces netrvá jednu noc. Cítím se ale připraven, udělám, co bude v mých silách,“ těší se švédský čahoun na svůj debut v dresu Islanders.

21:00 Buffalo Sabres - Vegas Golden Knights

V Buffalu chtějí zapomenout na posledních pár zpackaných sezón a zkusit se poprat o postup do vyřazovacích bojů. Do nového ročníku Sabres vstoupili porážkou 0:4 proti Bostonu, poté se ale oklepali a udolali New York Rangers 3:1, k čemuž dvěma góly přispěl Conor Sheary.

Ani Golden Knights svůj první zápas v sezóně nezvládli a v tom druhém měli rovněž namále: Minnesota ještě minutu a půl před koncem vedla 1:0, pak ale vyrovnal Max Pacioretty a Erik Haula v samostatných nájezdech dokonal obrat. Ve svatyni Vegas by se měl znovu představit Marc-André Fleury, za Buffalo bude znovu chytat Carter Hutton. 

4:00 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings

Jediný noční duel této noci obstarají Anaheim a Detroit. Tyto dva týmy mají na začátku sezóny zcela odlišnou formu: Ducks porazili San Jose 5:2 a Arizonu 1:0, díky čemuž se vyhřívají na špici Tichomořské divize, naopak Red Wings na první výhru stále čekají. Především včerejší utkání v Los Angeles bylo pro družinu Jeffa Blashilla velice smolné, Detroit svého soka přestřílel 38:25 a přesto prohrál 2:4.

Zmiňovaný duel odchytal náhradník Jonathan Bernier, pokud se tak nestane nic mimořádného, za Detroit dnes bude chytat Jimmy Howard. V sestavě Red Wings by ani tentokrát neměli chybět čeští obránci Libor Šulák a Filip Hronek. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.