bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nevyspaný, ale šťastný. Duchena nyní čekají duely proti bývalým spoluhráčům

8. listopadu 2017, 17:00

David Baláš

Pořádně divoké byly poslední dny pro Matta Duchena. Ještě o víkendu cestoval s Coloradem po kluzištích soupeřů, ale už v pondělí večer vystoupil ve Stockholmu z letadla s hráči Ottawy. Právě se stal jejich novým parťákem a měl se ve švédské metropoli připravit na pikantní dvojzápas– proti bývalému týmu.

Čtyři dny, tři země, pět měst a tři různá časová pásma. Tak prožil Duchene posledních 96 hodin. K tomu připočtěte náhlou změnu mužstva. Není asi překvapením, že byl útočník pořádně zaměstnaný.

„Když jsem se dozvěděl, že mě Laviny vyměnily a cestoval jsem po zápase s Islanders do Ottawy, úplně jsem zapomněl jíst! Měl jsem jenom malou svačinu na letišti, ale jinak nic. Byl jsem šíleně vyhládlý, tak jsem se pak napráskal po příletu,“ řekl Kanaďan.

Ještě více mu ale chyběl spánek. Do postele se dostal kolem třetí hodiny ráno a už před osmou vstával, aby stihl let do Švédska. Přesto když usedl na ranvej ve Stockholmu, byl šťastný. Tak dlouho chtěl Colorado opustit a konečně dostal šanci.

Včera ráno si s novými spoluhráči poprvé zatrénoval v hale Ericsson Globe. Ottawa se ve Skandinávii představí v rámci SAP NHL Global Series 2017 a soupeřem jí nebude nikdo jiný než Colorado. Tedy klub, v němž byl Duchene zaměstnán od vstupu do ligy.

„Samozřejmě to bude trochu zvláštní proti nim nastoupit,“ nezastírala třetí volba draftu 2009. „Ale myslím, že bude nakonec dobré si to odbýt hned. Nebudu mít čas nad tím přemýšlet. A taky to bude určitě zábava hrát proti klukům, které tak dobře znám,“ uvedl Duchene.

Vytvořit chemii

Pro trenéra Ottawy Guye Bouchera je nyní nejdůležitější najít šestadvacetiletému útočníkovi správné místo v sestavě. Prozatím ho zařadil po bok Mika Hoffmana a Zacka Smithe.

„Pochopitelně chcete takového borce obklopit těmi nejlepšími hráči. Zároveň jsem ale nechtěl roztrhnout Marka Stona a Dericka Brassarda, kterým to klape. Snad tedy i Matt vytvoří dobrou chemii s ostatními,“ věří Boucher.

Duchene po tréninku z nových spoluhráčů zářil nadšením. „Hoffman je neuvěřitelný střelec, dokáže dát spoustu gólů a Smith je zase skvělý silový forvard, který se natlačí do branky i přes mrtvoly. Mým úkolem bude těžit z práce Zacka a připravovat šance pro Mika,“ je si vědom Duchene.

Jak se jim bude dařit, se nejen fanoušci Ottawy dozvědí už v pátek od osmi hodin středoevropského času. Minimálně v Coloradu si určitě přejí, aby si Duchene velké věci schoval na později.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.