bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neúspěch beru plně na sebe, kaje se Rowe po krachu Floridy

6. dubna 2017, 16:00

David Baláš

Byl to šok, když Florida po skvělé loňské sezoně a solidním vstupu do té letošní na konci listopadu propustila kouče Gerarda Gallanta, který stál za vzestupem mužstva. Za jeho odchod mohl zejména muž jménem Tom Rowe. Ambiciózní generální manažer se sám dosadil na střídačku Panterů, ale kýžený efekt to nepřineslo. Florida si play-off nezahraje.

Od léta překopal sestavu týmu, měnil herní styl a zaobíral se nejrůznějšími statistikami, které měly Panthers posunout ještě více kupředu. Pak Rowe učinil ještě zásadnější krok – vyhodil trenéra Gallanta, jenž byl u hráčů populární.

To vše v době, kdy Florida nehrála špatný hokej. Pohybovala se na hraně účasti ve vyřazovacích bojích, a to i přesto že týmu chyběly opory jako Jonathan Huberdeau či Nick Bjugstad.

Zpočátku se zdálo, že by Rowe mohl na střídačce uspět. Mužstvo pod jeho vedením sbíralo pravidelně výhry, ale už brzy se objevovaly náznaky krize. Ta nakonec vyústila až v prachbídný konec sezony – Panteři vyhráli jen pět z posledních jednadvaceti duelů.

Výsledek je jednoznačný. Play-off se letos na východním pobřeží Spojených států hrát nebude.

Rowe se včera k celé věci postavil čelem. „Je to ohromně frustrující, protože se ode mě čekalo, že tým dovedu do bitev o Stanley Cup. Musím za to vzít odpovědnost. Nelze vinit hráče, protože ti dělali přesně to, co jsme po nich chtěli,“ uvedl šedesátiletý Američan.

„Pravděpodobně jsem na některé kluky tlačil až moc a ve špatnou chvíli. To pak mělo negativní dopad. Musím se z toho do budoucna poučit,“ řekl.

Jaká však bude jeho budoucnost? Zůstane nadále jako lodivod u Floridy? „Od začátku to bylo tak, že jsem byl jen dočasná náhrada. Nevím, co bude dál. Sedneme si s prezidentem klubu Dalem Tallonem a pohovoříme o tom,“ začal Rowe neurčitě, než se více rozpovídal.

„Myslím, že si můžete udělat obrázek podle posledních týdnů, jak to dopadne. Ale jsem přesvědčený, že se posouváme správným směrem, jen to chce čas. Zaznamenal jsem mnoho dobrých věcí, na kterých lze dál stavět,“ zůstal na optimistické vlně.

Nejpravděpodobnější variantou tak zřejmě je, že Rowe se posadí zpátky do křesla generálního manažera a týmu najde vhodného trenéra. „Chtěl bych na Floridě zůstat, líbí se mi tady, mám to tu rád. Nejspíš bude příští sezona jiná než tahle, ale mé přání tu být se nezmění,“ nechal se slyšet.

V prosluněném městě tak mohou fanoušci jen doufat, že jejich mužstvo zastaví pád a opět se vrátí na vítěznou vlnu. Zatím to spíše vypadá, že odchodem Gallanta Florida pořádně prohloupila.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.