bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepotřebujeme tě, vyslechl si Tavares. Vždycky to tu uměli soupeřům osolit, uznal „zrádce“

1. března 2019, 11:40

Jiří Lacina

Dobře věděl, že to nebude nic příjemného a realita dokonale naplnila očekávání. Devět let ho tihle fanoušci oslavovali a nadšeně mu aplaudovali, teď projevovali docela jiné emoce. Osmadvacetiletý hokejista na vrcholu sil přijel ve čtvrtek hájit jiné barvy, na led New York Islanders vyjel v dresu Toronta Maple Leafs.

Nescházelo vzpomínkové video, které připomnělo draft 2009, kde šel John Tavares na řadu jako první. Měl být základním stavebním kamenem nově budovaného celku a hodně let jím skutečně byl. V 669 utkáních nastřílel za Islanders 272 branek a přidal 349 asistencí. Připomínka slavných okamžiků ontarijského rodáka však těžko překrývala hořkost z letního odchodu, po němž klubová hvězda zmizela ke konkurenci zcela bez náhrady.

Dav doprovázel Tavaresovy kontakty s kotoučem hlasitým bučením, hulákal oblíbenou nadávku „JT sucks“, jíž se tady obvykle častují konkurenční Jezdci („Rangers sucks“). Nescházely četné pokřiky „Nepotřebujeme tě,“ zrcadlící fakt, že Ostrované po odchodu kapitána nijak nestrádají. Naopak, pod vedením nového kouče Barryho Trotze vedou Metropolitní divizi a klidně mohou být černým koněm nadcházejících pohárových bojů.

„Vždycky to tady uměli soupeřům osolit,“ krčil po zápase rameny kritizovaný přeběhlík. „Mají svoje pocity a ty jsou mimo mojí kontrolu.“

Netrefils, jeď znovu!

Fanoušci pobíhali po hale v Tavaresových dresech s nápisy „zrádce“, „lépe bez tebe“, někteří si pohráli s vyobrazením čísla 91 do tvaru hada, který má demonstrovat zradu. Jiní hodili jeho dres na silnici a nechali ho přejíždět auty. Jeden fanda potvrdil, že kdo dres napoprvé netrefil, měl za úkol přejet ho na další pokus. Některá trička a dresy s číslem 91 opět hořely v sudech.

Bizarní, bláznivé? Asi ano. Celkově ale nic, co by hostujícího útočníka překvapilo. „Nečekám, že to bude zrovna vlídný návrat,“ řekl už před zápasem. „Prostě jen půjdu a odehraju to nejlepší, co umím. Nemíním se stresovat tím, co nemohu ovlivnit.“

Hokejista připomněl, že „se snažil být ohledně svého rozhodnutí otevřený a upřímný“, to ale fanoušci zjevně odmítají. Během vzpomínkového videa pokřikovali: „Jsi lhář.“ Závěrečné psané poděkování „Thank you, John“ se mísilo s bučením a pokřikem „Nepotřebujeme tě.“

Těžko říct, do jaké míry nepříjemná atmosféra dolehla na samotného hráče i jeho nové spolubojovníky, domácí každopádně smetli kanadské hosty hladce 6:1. Kouč poražených Mike Babcock všechno aspoň trochu odlehčil, když se postavil na Tavaresovu stranu.

„Musíte být výjimečný hráč a výjimečná osobnost, když se k vám chovají takhle. Vybučí vás totiž jen tehdy, když jste byl důležitý. Chtěli jsme tady dnes pro Johna vyhrát, ale to se nám nepodařilo,“ řekl trenér Toronta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.