bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavarese čeká pekelný návrat. Prokažte mu respekt, prosí Lamoriello

27. února 2019, 14:30

Jiří Lacina

Když už jste mu takovou dobu fandili a máte jeho dres, přece se ho jen tak nezbavíte. Při domácích zápasech Islanders jsou pořád v hale vidět fanoušci s číslem 91. Když se jich ale zeptáte, snadno vyhrknou „zrádce“. Někteří jeho dresy při odchodu do Toronta dokonce demonstrativně pálili. Teď ho znovu uvidí na vlastní oči. Přeběhlík ve čtvrtek přiletí poprvé do haly Ostrovanů jako host.

Spousta lidí se na něj pořád zlobí, současný generální manažer Isles je nicméně už dost starý na to, aby zůstal nad věcí. „Měl veškeré právo udělat, co udělal, tedy jít na trh s volnými hráči. Respektuji to,“ říká muž, jenž paradoxně přeběhl opačným směrem. Do května 2018 totiž působil v Torontu, kam krátce po něm odešel Tavares.

„Rozumím fanouškovské vášni, ale respekt si zaslouží. Bavíme se o kvalitním člověku, který tady odsloužil extrémně dobré roky, a já doufám, že to lidé uváží,“ dodal Lou Lamoriello.

Tak snadné to ovšem nebude. Někteří fanoušci to dávali najevo už při úterním domácím utkání. Stále se cítí obalamucení. Tavares je zkrátka příliš dlouho držel v naději, že s bývalým klubem prodlouží, nakonec však odešel. Až se v noci ze čtvrtka na pátek vrátí „domů“, z hrdiny bude darebák. Aspoň tak to vidí newyorské noviny.

Nepřátelství umocňuje fakt, že Tavares nebyl před uzávěrkou přestupů vyměněn, takže v létě odešel úplně zadarmo. S Torontem pak podepsal na sedm let, Ostrované prý nabízeli osmiletý kontrakt. Dětská fotografie v spícího Johna s pyžámkem v barvách Maple Leafs a komentářem „Ne každý den máte možnost splnit si dětský sen,“ lidem v New Yorku asi také náladu nezvedla.

„Nelíbí se mi způsob, jakým odešel,“ říká Elvis Cage, jeden z držitelů sezónní permanentky na utkání Islanders. „Jestli ho vybučí, tak ho vybučí. Zaslouží si to. Osobně si zabučím, kdykoli se dotkne puku. A pokud pojede jeho vzpomínkové video, budu hulákat ‚Let’s go Islanders‘, abych přehlušil každého, kdo ho bude chtít oslavovat.“

Samozřejmě, najdou se i fandové s odlišným postojem. Mitch Tessar, dodnes hrdý nositel Tavaresova dresu, doufá, že si lidé vybaví hlavně to dobré, co pro klub za ty roky vykonal. „Povýšil hokej na Long Islandu,“ říká pětadvacetiletý divák. „Myslím, že by mu měli projevit spíš lásku.“

Podobně smýšlí šestasedmdesátiletý Lou Lamoriello. „Je to ohromný člověk, který odevzdal Islanders ohromné roky jako kapitán. Doufám, že se mu dostane správného přijetí a komplimentů davu za to, co dokázal.“

Navzdory ušlechtilým výzvám bude nejspíš realita drsnější. Čtvrtek ukáže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.