bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Největší říjnový kolotoč v historii Bruins. Boston zažívá velké trable s gólmany

26. října 2016, 17:00

Filip Hampl

Trojka na ledě, čtyřka na střídačce. Boston se musel v zápase proti Minnesotě spolehnout na brankáře, kteří se běžně ohánějí na farmě. Medvědi při zranění Antona Chudobina narychlo povolali Zanea McIntyrea, který měl v duelu s Wild jen zůstat sedět na hráčské lavici a sledovat počínání Malcolma Subbana. Vše nakonec dopadlo trochu jinak.

Subban, opěvovaný talent, se na utkání těšil. "Tohle je moje šance," říkal. Jenže nezazářil. Tentokrát i kvůli mizerné hře obránců.

Druhý start v NHL mu nevyšel, hodně připomínal jeho loňskou premiéru. Když dvaadvacetiletý Kanaďan loni debutoval proti St. Louis Blues, nezastavil ve druhé třetině tři rány za sebou a do klece musela odpočívající jednička Tuukka Rask. Prakticky stejně dopadl mladší bratr hvězdného beka Nashvillu Predators i v noci z úterý na středu, když střídal po půlhodině a třech obdržených gólech z 16 ran.

"Člověk se musí podívat na to, co mohl udělat lépe, a jinak se tím netrápit. Musím dál makat," ví Subban. McIntyre se dočkal nezáviděníhodného debutu ve slavné soutěži, na ledě nahradil svého rivala z farmy za stavu 0:3 a posléze jen přihlížel, jak Minnesota bez problémů dohrává jednoznačný zápas a vítězí 5:0. Čtyřiadvacetiletý Američan chytil 15 ze 17 střel Wild a možná bude pro hlavního kouče Bruins jasnou volbou pro další zápas (s NY Rangers).

Vše bude záviset na tom, jak se vyvine situace kolem Raska. Zkušený Fin je mimo hru kvůli blíže nespecifikované nemoci, bojuje s únavou. Chudobin v nejbližší době k dispozici nebude, Raskův ruský náhradník má zdravotní trable v horní části těla a podle informací NHL.com vynechá tři týdny. "Je mi jedno, kdo stojí v bráně," odmítl vést diskuzi na toto téma bostonský trenér Claude Julien, spíše vytýkal chyby bekům.

Bruins tlačí bota na více místech, nicméně řeči o krizi na brankářském postu nejsou přehnané. Vždyť poprvé ve své historii nasadili v říjnu čtyři gólmany, navíc během pouhých šesti zápasů. Něco takového NHL neviděla od podzimu roku 2008, kdy se během října objevili mezi třemi tyčemi St. Louis Manny Legace, Ben Bishop, Chris Mason a Marek Schwarz. Blues nakonec v daném ročníku potřebovali pět maskovaných mužů.

18. února 2008 seznam rozšířil svým posledním vystoupením v NHL Chris Holt. Na jakém čísle se zastaví v Bostonu? Medvědi by nejspíše rádi zůstali na čtyřech jménech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.