bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší střelec zůstává. Red Wings na dva roky podepsali Manthu

12. července 2018, 16:59

Petr Sumbal

Detroitu učinil velice důležitý krok, podařilo se mu dohodnout s Anthony Manthou, nejlepším klubovým střelcem z minulé sezóny. Kanadský třiadvacetiletý útočník byl chráněným volným hráčem a teď už ví, že i další dva roky kariéry by měl strávit v červenobílých barvách Red Wings a vydělat si během nich celkem 6,6 milionů dolarů.

Dva roky nebyl Detroit v play-off. To je na tento tradiční klub nezvykle dlouho a je jasné, že to bude chtít už v příští sezóně zlomit. Postupně tak skládá tým, který by to měl dokázat. Nejnověji se Red Wings podařilo dohodnout na smlouvě s jedním z lídrů loňské sezóny Anthonym Manthou.

Mantha patřil loňskou sezónu mezi jeden z mála světlých článků v sestavě Detroitu, když dokázal během osmdesáti utkání nastřílet čtyřiadvacet branek a stal se tak nejlepším kanonýrem mužstva. K tomu přidal ještě stejný počet asistencí a v týmovém bodování skončil na třetím místě za Dylanem Larkinem a Henrikem Zetterbergem. Pro Manthu to byla přitom teprve první sezóna, kterou kompletně strávil v prvním týmu Detroitu.

A strávit by v něm měl i ty dvě následující. Právě na tak dlouho totiž podepsal s Detroitem smlouvu a každý ročník bude zaplacen 3,3 miliony dolarů. Ačkoliv patřil Mantha mezi to nejlepší, co mohl v minulé sezóně Detroit nabídnout a také v dalších letech by měl být hráčem prvních dvou pětek, aktuálně je až dvanáctým nejlépe placeným hráčem týmu. Až příští smlouva by hráči měla přinést větší peníze, pokud prokáže, že si je opravdu zaslouží.

Detroit Manthu draftoval v roce 2013 v prvním kole jako celkově dvacátého v pořadí. V první sezóně mu ještě k prvnímu mužstvu nedostal, když ji strávil v Grand Rapids Griffins v AHL. V dalším ročníku už Mantha ochutnal NHL prostřednictvím tří startů, sezónu 2016/17 už pak strávil z většiny v dresu Detroitu. V minulosti tento hráč reprezentoval Kanadu na mistrovství světa do osmnácti i dvaceti let, na první start za seniorský národní tým zatím čeká.

Náročné léto tímto podpisem pro Detroit rozhodně nekončí, stále je ještě potřeba podepsat hlavní hvězdu týmu Američana Dylana Larkina, rovněž chráněného volného hráče. Larkin si bude moci říct o více peněz a pravděpodobně se zařadí mezi nejlépe placené hráče mužstva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.