bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejhorší věc, jakou jsem za svou kariéru zažil, říká k sérii porážek Anaheimu Ryan Getzlaf

17. ledna 2019, 17:00

Jiří Lacina

V úterý prohrál Anaheim v Detroitu 1:3 a zaznamenal už dvanáctý nezdar v řadě. Jde o nejdelší sérii proher v historii klubu. Ducks svolávají jeden mítink za druhým, schůzují u videa, ale cestu z krize zatím nenašli. V polovině ledna klesli už na šesté místo v Pacifické divizi, bodově horší jsou v Západní konferenci jen čtyři týmy.

Místní noviny už si z Kačerů trochu utahují. „Co teď? Snad nějakou pizza party místo normálního tréninku? Partičku bowlingu nebo biliardu místo toho nudného docházení na stadión?“ Ztracená identita se hledá těžko. Klub sáhl už ke dvěma výměnám, s Minnesotou a Vancouverem (viz příklepy na naší hlavní stránce). Mužstvo se ale pořád plácá v bahně, žádné zlepšení.

Nápady, jak stmelit tým, se skutečně probíraly. „Zkoušeli jsme zjistit, jestli můžeme něco změnit,“ přiznal trenér Randy Carlyle. „Máme určité možnosti, ale nejsem si jistý. Nebavil jsem se s naším cestovním koordinátorem, jestli by šlo něco naplánovat. Není snadné vymyslet něco na 24 hodinové bázi. Ještě nevím, co by bylo lepší, jestli raději něco mimo stadión nebo naopak. Každopádně uděláme, co bude nejlepší, abychom ulevili tlaku, který je na hráče vyvíjen.“

Anaheim prohrál dvanáct zápasů (ve čtyřech získal aspoň bod) a navíc v nich byl dost neproduktivní - během série porážek vstřelil jen dvacet branek. „Nejhorší věc, jakou jsem ve své kariéře zažil,“ ulevil si Ryan Getzlaf. „Už jsem tady měl nějaké těžké roky, ale tenhle, s takovouhle sérií, tím jsem zatím neprošel. Opravdu tvrdé…“

V úterý ztratili Ducks nejen další zápas, přišli také o další dva hráče. Ve třetí třetině už hráli bez Jakoba Silfverberga (spodní část těla) a Ryana Keslera (neupřesněno), kteří se zranili v průběhu utkání. Podrobnosti prý budou během příštích pár dnů.

Pokud jde o trenéra, zdá se, že nad ním drží ochrannou ruku generální manažer. Novináři spekulují o tom, že Randy Carlyle nejspíš sezónu u Ducks dokončí. Bob Murray vydal nedávno prohlášení, kde sdělil, že očekává víc hlavně od hráčů. Přestože je Carlyle notorickým odpůrcem odborné analytiky, Murray je podle všeho s jeho prací spokojený.

Anaheim musí nutně projít přestavbou. Těžký tým se musí změnit v rychlý a tvořivý mančaft. Po sezóně se čeká větší zařazení mladíků, kteří zatím působí hlavně na farmě. Možná nakonec dojde i na Carlylea. Pokud ne ještě v této sezóně, pak asi v létě. Jako vhodný kandidát na jeho místo je zmiňován Dallas Eakins, trenér farmy Ducks v San Diegu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.