bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat se nekoná, Sharks s Marleauem nepodepíší

6. září 2019, 17:46

Šimon Rogner

Jakmile bylo na konci června oznámeno, že Carolina vykoupila ze smlouvy útočníka Patricka Marleaua, kterého krátce předtím získala z Toronta, musela všechny novináře i fanoušky napadnout jedna destinace, kam by mohl zamířit – San Jose. Bývalý dlouholetý hráč Sharks se však do Kalifornie nevrátí, ve středu to potvrdil generální manažer Doug Wilson.

S informací, že devětatřicetiletý Kanaďan nepodepíše se Sharks smlouvu, přišel jako první novinář kanadské televizní stanice Sportsnet Elliotte Friedman, pro Kevina Kurze ze serveru The Athletic to později potvrdil sám generální manažer Wilson.

Bylo by to krásné a jak pro klub, tak pro hráče potenciálně i přínosné. Patrick Marleau strávil v San Jose 19 ze svých 21 sezón v NHL a poté, co se na konci června stal neomezeným voným hráčem, se ihned začalo mluvit, že by se do svého starého klubu mohl vrátit. Pro Pierra LeBruna dokonce řekl, že by „by to pro něj byla dobrá volba“.

Střih více než dva měsíce a je před námi úplně jiná situace. Přesněji pravý opak, tedy to, že Sharks už pro Marleaua nejsou „dobrou volbou“, napsal ve středu Friedmanovi Marleaův agent Pat Brisson a dodal, že jeho klient „chce stále hrát a hledá další možnosti“.

To Sharks se vydávají jiným směrem, jak potvrdil sám Wilson. „Z týmu odešel Joe Pavelski a my jsme tak v podobné situaci jako před dvěma roky, když odešel Patrick. Odchod veterána otevírá příležitost pro některé z našich mladších hráčů jako Tomáše Hertla, Timo Meiera a Kevina Labanca, aby se mohli rozvíjet a získat čas na ledě. Tito hráči vyrostli v klíčové opory naší sestavy,“ napsal pro server The Athletic.

Marleau strávil poslední dva ročníky v Torontu, pokaždé odehrál všech 82 zápasů. V minulé sezóně dostal mnohem menší roli a společně s horší výkonností se to odrazilo i na bodovém příspěvku – 16 gólů a 37 bodů však stále bylo velmi slušný výkon.

Žraloci budou na levém křídle spoléhat na Meiera, Evandera Kanea a Marcuse Sorensena, v záloze mají i nějaké prospekty, proto se mohli rozhodnout, že s Marleauem nepodepíší. „Cítíme, že máme jednu z nejsilnějších skupin mladých hráčů, které jsme kdy měli a kteří už klepou na dveře. Slíbili jsme jim stejnou příležitost, aby mohli ukázat, že si zasouží místo v sestavě. To nic nemění na tom, co tady Patrick dokázal jako hráč a jako člověk. Navždy zůstane hráčem San Jose Sharks, ať půjde kamkoli,“ dodal Wilson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.