bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat legendy? Iginla trénoval s farmou Bruins

21. února 2018, 17:28

David Zlomek

Mike Fischer už se letos z důchodu vrátil, podepsal opět s Nashvillem. Briana Giontu zase z rodinné pohody vylákala olympiáda, po níž pravděpodobně dostane místo v některém z týmů NHL. A dost možná se rýsuje další návrat. Jarome Iginla se totiž v úterý objevil na tréninku farmy Bostonu Bruins.

Pomaličku polehoučku se Boston řadí k možným kandidátům na titul, sama organizace to naznačila i včerejší výměnou, kdy z Rangers získala obránce Nicka Holdena za třetí kolo draftu. Riskují málo, ale získávají solidního obránce, který by se v play-off klidně mohl hodit.

Dalším malým riskem by klidně mohl být podpis veterána Jarome Iginly. Jeden z novinářů, konkrétně Mark Divver, ho zachytil, jak v úterý trénuje s Providence Bruins, farmou Bostonu.

„Rád bych si ještě zahrál,“ řekl pak Iginla. „Tohle je něco jako první krok, jít na led a zjistit, jak na tom vlastně jsem. Chtěl jsem vidět, jestli na to pořád mám. Žádnou smlouvu teď nemám.“

Na fakt, že se Iginla vrátil do tréninku, jsou dva názory. 

Ten první přichází přímo od výše zmíněného Divvera, jenž ve svém dalším tweetu napsal, že jeho zdroj z organizace Bruins mu říká, že jde víceméně o službičku od Bostonu než o možnost podpisu.

Iginla si loni na jaře koupil v Bostonu dům, takže pro něj dává smysl držet se v nějaké kondici blízko domu. Možná Bruins svůj názor změní, moc se to ale nepředpokládá. Nicméně kdyby chtěli, moc otálet také nemůžou, poslední termín podepsání smlouvy je v pondělí ve tři hodiny odpoledne tamního času.

Druhým faktem je, že pokud by byl Iginla schopný hrát na nejvyšší úrovni, rozhodně by byl ještě přínosem. Rozhodně nebude drahý, ať už půjde kamkoliv. Co se týče Bostonu, rozhodně by svými letitými zkušenostmi mohl pomoct nadějným mladíkům Jakeovi DeBruskovi nebo Dantonu Heinenovi.

A také by ho mohl podepsat někdo další, kdo chce Stanley Cup a má na něj letos reálnou naději.

Iginla ho nikdy nezískal. Možná i proto zvažuje návrat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.