bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat do velmi známého prostředí vyšel na jedničku, Puljujärvi zazářil

31. srpna 2019, 7:10

Jiří Sameš

Útočník Jesse Puljujärvi nenašel společnou řeč s Edmonton Oilers, prozatím se tak rozhodl pro návrat do finského klubu Oulun Kärpät, kde hokejově vyrůstal. "Debut" mu přitom vyšel na jedničku.

Ve čtvrtek 29. srpna na evropském kontinentu odstartoval šestý ročník prestižního turnaje Champions Hockey League.

Kärpät své počínání zahájil (až) v pátek, když v rámci skupiny E na domácím ledě přivítal francouzský Grenoble. Po závěrečné siréně zápasu mohl slavit výhru 3:1.

Zároveň se jednalo o první start Jesse Puljujärviho, jenž dal před pár dny nejlepšímu hokeji světa prozatím sbohem. Návrat do velmi známého prostředí měl výborný.

Puljujärvi de facto na nic nečekal a v čase 02:42, krátce po vhazování, vstřelil úvodní gól utkání. Prosadil se ze středu střelou bez přípravy.

Později, ve třetí třetině, přidal první asistenci na třetí trefu svého týmu, kterou mimochodem vsítil český obránce Jakub Krejčík.

Kromě dvou kanadských bodů Puljujärvi zakončil duel s šesti střelami na bránu, což byl nejlepší výsledek ze všech hokejistů, kteří do zápasu nastoupili. Pobyt na ledové ploše zaznamenal 15 minut a 15 vteřin.

V neděli hokejisté Oulu doma vyzvou švýcarský SC Bern, přičemž Puljujärvi oblékne dres tzv. TOP Scorera. Jde o speciální úbor pro lídra týmové produktivity. 

Kromě Bernu a Grenoblu má Kärpät ve skupině ještě švédskou Skellefteå AIK, která v Evropě patří k těm vůbec nejlepším klubům.

Puljujärvi, jednadvacetiletý Fin, narozený ve Švédsku, je díky Oilers čtyřkou Vstupního draftu NHL 2016. Po skončení sezony 2018-2019 mu vypršel tříletý nováčkovský kontrakt, 1. července se stal omezeně volným hráčem.

O pokračování v Edmontonu neměl absolutně žádný zájem, chtěl být vyměněn do jiného týmu. Generální manažer Olejářů Ken Holland ale pro své mužstvo nenašel vhodný obchod.

Puljujärvi s Oilers strávil tři sezony. Odehrál konkrétně 139 zápasů, ve kterých vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 37 kanadských bodů. 

Pakliže by chtěl svůj postoj změnit, má čas do 1. prosince. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.