bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nabitý čtvrtek. V nočních zápasech půjde do akce 22 týmů

10. října 2019, 20:00

Jan Vojkůvka

Pořádná nálož jedenácti zápasů bude během čtvrteční noci na programu v zámořské NHL. Zajímavé bude jistě utkání Bostonu na ledě Colorada, kde bude chtít dosáhnout na čtvrtou výhru v řadě. O ukončení černé série (4 porážek za sebou) se pokusí San Jose na ledě Chicaga, které čeká první zápas od vystoupení v Praze.

01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning

Souboj dvou hvězdami nabitých týmů nabídne hned první střetnutí středečního programu. Toronto, které v posledních dvou zápasech prohrálo, přivítá doma Tampu, která rovněž není na začátku nové sezony ještě úplně v ideální strojové teplotě. 

Zatímco Toronto prohrálo domácí zápasy s Montrealem a St. Louis, Tampa padla v posledních dvou kláních na Floridě a v Carolině. V minulé sezoně ovšem právě na ledě Toronta slavila dvě výhry v březnu a dubnu a bude chtít na tyto výsledky navázat. 

01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings

Montreal dokázal porazit Detroit v posledních devíti soutěžních zápasech v řadě a naposledy s ním prohrál v březnu 2017. V tomto období se zrodily i vysoké debakly 10:1 (prosinec 2017), 7:3 (říjen 2018) a 8:1 (únor 2019). 

Do nové sezony ovšem Red Wings vstoupili dobře, vyhráli první dva zápasy a prohráli až s Anaheimem, který má zatím stoprocentní bilanci. To Montreal uhrál tři remízy v základní hrací době, jednou vyhrál po nájezdech a dvakrát prohrál. Proti týmu, se kterým dlouhodobě vyhrává, si bude chtít bilanci napravit. 

01:00 New Jersey Devils - Edmonton Oilers

Edmonton je na začátku sezony pěkně rozjetý. Vyhrál všechny zápasy s Vancouverem, Los Angeles a NY Islanders a v noci na čtvrtek bude usilovat už o svou čtvrtou výhru. A to proti týmu, kterému se ani přes mohutné posilování nedaří.

New Jersey svůj tým výrazně posílilo, přivedlo několik známých tváří, ale herně se i tak trápí. Ve všech třech odehraných zápasech totiž prohrálo a vybojovalo jen bod proti Winnipegu. 

01:00 Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks

O Anaheimu, který vyhrál všechny tři zápasy v úvodu sezony, už trochu řeč byla. Po loňském neúspěchu v základní části, kdy se kupily šňůry porážek, je začátek nového ročníku zcela jiný. Ducks to budou chtít potvrdit i na ledě Pittsburghu, který si zahraje už čtvrtý domácí zápas v řadě. Herně na tom ale rozhodně není dobře, porazil jen silně oslabený Columbus, a navíc přišel kvůli zranění o Jevgenije Malkina. 

01:30 Ottawa Senators - St. Louis Blues

Ottawa se pokusí po dvou úvodních porážkách konečně dosáhnout na kýžené vítězství, které se ale už před začátkem zápasu proti obhájcům Stanley Cupu zdá nesmírně vzdálené. Blues budou v souboji s kanadským týmem výraznými favority, o čemž svědčí i jejich skvělý vstup do sezony, když vybojovali pět bodů ze tří utkání a v posledním duelu si dokázali poradit se silným Torontem. 

02:00 Nashville Predators - Washington Capitals

Hostující Washington by rád poprvé od března 2016 dokázal porazit Predátory z Nashvillu. Těm se proti Capitals dlouhodobě daří, vyhráli posledních šest zápasů a v minulé sezoně navíc své soupeře deklasovali 6:3 venku a 7:2 doma.

Navíc Washington po dvou výhrách v prvních zápasech tohoto ročníku zapsal na konto dvě porážky po prodloužení a před svým výjezdem na led Nashvillu se nedržel na vítězné vlně.

02:00 Winnipeg Jets - Minnesota Wild

Winnipeg čeká v noci na čtvrtek premiérové domácí utkání v této sezoně. Ze čtyřzápasové tripu po východním pobřeží Spojených států dokázali Jets vydolovat dvě výhry a to i přes poměrně citelné oslabení, ve kterém se nacházela obrana i útok týmu.

Na domácím ledě Winnipeg přivítá Minnesotu, která má na kontě porážky na ledech Nashvillu a Colorada. Wild zatím v této sezoně nebodovali a jejich skóre 4:9 rozhodně není nic příjemného. Zlomit to ale mohou právě s Winnipegem, které už pětkrát v řadě porazili.

02:30 Chicago Blackhawks - San Jose Sharks

Dalším trápícím se týmem na začátku sezony je San Jose, které odehrálo dokonce už čtyři zápasy s bilancí čtyř porážek a skóre 5:17. Je pravdou, že Sharks mají na marodce hned čtyři beky včetně Radima Šimka nebo Tima Heeda, ale jádro týmu zůstává stejné. Výsledky jsou přesto špatné. Pomoci by snad mohl návrat velezkušeného Patricka Marleaua.

Chicago, které San Jose přivítá na svém ledě, zatím v této sezoně odehrálo jen zápas v praze s Philadelphií (3:4) a v zámoří se představí poprvé.

02:30 Dallas Stars - Calgary Flames

Dallas se po třech venkovních zápasech představí podruhé v sezoně před domácím publikem a pokusí se navázat na vítězství z ledu Washingtonu. Stars nezačali sezonu vůbec dobře, tři těsné zápasy prohráli, ale v souboji s Capitals dokázali strhnout v prodloužení vítězství na svou stranu.

Calgary je na tom na začátku ročníku o něco lépe. Ze tří zápasů vytěžili tři body. Domácí porážka po prodloužení s Los Angeles, které se zatím prezentuje hodně špatnou defenzivou, je může mrzet. Proti Dallasu se navíc Flames hrubě nedaří, nedokázali vyhrát od března 2017 a prohráli šest zápasů v řadě.

03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins

Souboj dvou neporažených nabídne utkání mezi Coloradem a Bostonem. Avalanche čeká už třetí domácí zápas v sezoně a po výhrách nad Calgary a Minnesotou by rádi svou sérii natáhli i o další zápas. Nebude to ale nic snadného. 

Bruins si zahrají čtvrtý venkovní duel v řadě a prozatím drží stoprocentní bilanci. Vyhráli v Dallasu, Arizoně i ve Vegas. Jednou věcí, co může hrát v jejich neprospěch, jsou poslední výsledky z ledu Colorada, na kterém v minulé i předminulé sezoně prohráli shodně 3:6.

04:00 Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights

Arizona i přes zajímavé posílení před novou sezonou zatím radost z vítězství nepoznala. Po porážce 1:2 v Anaheimu se Coyotes nepovedlo doma přehrát Boston, kterému podlehli nejtěsnějším možným výsledkem 0:1. A teď na na jejich led přijedou hráči Vegas. 

I Golden Knights už v této sezoně padli s Bostonem. Ale tomuto střetnutí předcházel dvojzápas se San Jose, který Vegas vyhrálo s celkovým skóre 9:2. Forma týmu rozhodně není na začátku ročníku špatná. Mají tak ideální šanci, jak vrátit Arizoně dvě domácí porážky z února a dubna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.