bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na Panarina naštvaný nejsem, díky němu můžeme vyhrávat zápasy, komentuje svízelnou situaci Tortorella

6. září 2018, 11:45

Jan Hausmann

Tahle sága se táhne už celé léto a ne a ne skončit. Artěmi Panarin odmítl podepsat dlouhodobý kontrakt, čímž vyvolal pořádně pozdvižení. Ať už mezi fanoušky nebo klubovými činovníky napříč celou ligou. K tomu všemu se přidává i Sergej Bobrovsky, jemuž také po sezóně končí smlouva. „Nemá, nesmí, nebude,“ dal John Tortorella dost jasnou odpověď na dotaz serveru The Athletic, jestli celá tahle nepříjemná situace bude mít dopad na výkony Columbusu.

Okolo Panarina a jeho rozhodnutí neupsat se organizaci z Ohia na delší dobu se už toho namluvilo a napsalo dost. Columbus a jeho generálního manažera Jarma Kekäläinena ale trápí ještě další podobná, nepříjemná záležitost. Po sezóně 2018/19 vyprší kontrakt i Sergeji Bobrovskému a jeden z nejlepších gólmanů světa prý ještě ani nezačal vyjednávat. Tedy lépe řečeno jeho agent. V cestě šťastnému manželství stojí finanční požadavky Bobrovského. Třicetiletý Rus se chce podle všeho stát nejlépe placeným hokejovým brankářem planety, což by znamenalo poměrně citelné zvýšení platu.

Současným králem mezi maskovanými muži, alespoň tedy co se peněz týče, je Kanaďa Carey Price. Montrealský stráže klece pobírá v průměru 10,5 milionu dolarů za sezónu, a právě to je suma, kterou by ruský bohatýr rád pokořil.

„Je to jedna z nejdůležitějších věcí, které musím letos zvládnout. Ukočírovat to. Chceme se tímhle nechat rozptylovat? Budeme to jako kabina schopni ustát, nebo nás to bude rozptylovat? Myslím si, že to potřebuji zvládnout. Ale tyhle věci se dějí. Nejsme jediný tým, který se s něčím podobným musí potýkat,“ podal Tortorella svůj pohled na celou situaci.

U Bobrovského jsou tedy zřejmě celou alfou a omegou peníze. Pokud bude Jarmo Kekäläinen ochotný učinit z něj nejlépe placeného brankáře NHL a majitel Columbusu dá zelenou, neměl by být s podepsáním nového kontraktu problém.

Panarinova situace se zdá býti horší. Začátkem července vynesl Panarinův agent Daniel Milstein na světlo světa informaci, že se jeho klient odmítá upsat Blue Jackets na delší dobu. Dva roky by prý nebyl problém, ale s dlouhodobou smlouvu Columbus počítat nemůže. Pro tuhle chvíli. A za pár dní nasypal do rány další špetku soli. Panarin je ochotný vyjednávat do začátku předsezónního kempu (13. září). Jakmile odstartuje, má Columbus utrum.

„Celé je to o tom, jestli chce strávit dalších osm let v Columbusu,“ rozpoutal bouři Panarinův agent Milstein. „Kdyby šlo o dvouletý kontrakt, pravděpodobně bychom ho podepsali. Tady o něj ale nejde,“ dodal Milstein.

Hlavní lodivod John Torotrella se prý ale nepříjemnou situací rozhodně nenechá ovlivnit. „Jsem zklamaný, že se mluví o možnosti jeho odchodu,“ přiznal zármutek šedesátiletý kouč. „Já se ale k němu budu chovat pořád stejně. Budu ho nasazovat do každé možné situace, protože on nám dává v zápasech velkou šanci na výhru,“ upřesnil svůj pohled na věc.

Nechme se tedy překvapit, jak celý příběh skončí. Podaří se Kekäläinenovi přesvědčit Panarina k podpisu, vytrejduje ho v průběhu sezóny, nebo dojde na Tavarese vol. 2?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.