bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota bude moje poslední štace, přiznává veterán mezi trenéry Boudreau

12. května 2016, 10:00

Vojtěch Balon

Nedávno jsme vás na našem serveru informovali o tom, že Bruce Boudreau navzdory námluvám s ottawskými Senátory nakonec podepsal čtyřletý kontrakt s Minnesotou. Jednašedesátiletý lodivod si od angažmá ve státě poblázněném hokejem hodně slibuje a zároveň přiznal, že až u Wild skončí, definitivně trenérské řemeslo zabalí.

Týmy, které Boudreau vedl už téměř deset let (torontský rodák v nejlepší lize světa koučuje od roku 2007) podávaly obdivuhodně vyrovnané výkony, ať už to bylo ve Washingtonu či Anaheimu. Zároveň ale Bruce Boudreau nikdy nedosáhl na výraznější úspěch v play-off a kdyby s Kačery z letošních vyřazovacích bojů nevypadl hned v prvním kole, jen těžko by se jeho jméno objevilo na trhu.

Generální manažer Chuck Fletcher hozené rukavice okamžitě využil a po letech plných turbulencí (v posledních letech se na střídačce vystřídali Todd Richards, Mike Yeo a John Torchetti) a pohybování se na hraně postupu do bojů o Stanleyův pohár se rozhodl angažovat renomovaného Boudreaua. "Hráči potřebují slyšet jiný hlas. Věřím, že jeho zkušenosti, vášeň pro hokej a inteligence posunou tento tým do výšin, do nichž se ještě nedostal," pravil spokojený Fletcher.

Bruce Boudreau získal osm divizních titulů za devět sezón v NHL, i tato obdivuhodná cifra nejspíš vedla Fletchera k bleskovému jednání. Jak již psal kolega Petr Adler, Boudreau měl původně namířeno k Senators, ale na palubě letadla z Ottawy podepsal kontrakt s Divočinou.

"Dobře si jsem vědom toho, že se mým týmům v play-off nedařilo. Kolem této hry se pohybuji více než čtyřicet let, vím, jak vyhrávat," ujišťoval Boudreau. "Přemýšlím o sobě jako o naprosto průměrném muži, takže jestli nějaká taktika funguje na mě, bude fungovat i na někom jiném."

Generálnímu manažerovi Fletcherovi pořádně zamotal hlavu i dočasný trenér John Torchetti, pod nímž Wild ve druhé polovině sezóny až překvapivě rozkvetli a nakonec v play-off pořádně potrápili favorizovaný Dallas. Možnost získat Boudreaua ale byla až příliš lákavá na to, aby jí šéf Wild pohrdl. "Je to skvělý trenér, kterého by chtěl mít skoro každý tým. Je až strašidelné pomyslet si, jak silná bude Minnesota v obraně díky Brucovým trenérským schopnostem," vysekl svému bývalému lodivodovi poklonu washingtonský bek Karl Alzner.

Jednašedesátiletý muž s kulatým obličejem známý pro své plamenné proslovy v kabinách o přestávkách mezi třetinami přiznal, že jeho trenérská kariéra už se pomalu chýlí ke svému konci. "Minnesota je poslední klub, který budu trénovat. Řekl jsem manželce, že tady zůstanu, dokud mě tu budou chtít, takže doufám, že to bude dlouho," usmál se Boudreau na závěr.

Jak dlouho to bude? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.