bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matthews se těší, až na All-Star Game potká hvězdy. Koho ještě nezná?

15. ledna 2017, 18:00

Martin Schwarz

Kdybyste byli Austonem Matthewsem, těžko si stěžujete. Mladý talent nejdříve ovládl červnový draft, načež vkročil do nejlepší ligy světa famózním čtyřgólovým představením. V nováčkovské sezóně jej navíc čeká účast na All-Star Game a s ní spojenými disciplínami. Už teď, přibližně dva týdny před vypuknutím celé akce, básní útočník Toronta o tom, jak se těší na spatření těch nejkvalitnějších hráčů ligy. Jen tak mimochodem, některé z nich pozná vůbec poprvé.

„Miluji to,“ ujistil novináře před utkáním na ledě New Jersey Devils Auston Matthews, že především dovedností disciplíny během All-Star víkendu zbožňuje. Přestože doposud se každoročního představení těch nejlepších účastnil pouze jako divák.

„Rád jsem sledoval Breakway Challenge (nájezdy jednotlivých hráčů na brankáře, přičemž se neuplatňují klasická pravidla trestných střílení, hokejisté mají daleko větší možnost popustit uzdu fantazii, pozn. redakce) a soutěž o nejtvrdší střelu. Hlavně první z těchto dvou disciplín se mi moc líbí, třeba vzpomínám na parádní kousky Alexe Ovečkina,“ upřesnil devatenáctiletý Matthews.

Není tedy pochyb, na kterou část dvoudenní zábavy má mladá hvězdička políčeno více. Samozřejmě ví, kterak velké ryby v Los Angeles, kde se celá akce bude konat, potká. „Je mi ctí být přítomen této události společně s hráči, které jsem jako menší sledoval a kterými jsem se nechal inspirovat. Neuvěřitelné, pořád je to docela daleko, ale už nyní se moc těším. Ale jak říkám, hlavně jde o velikou poctu.“

Zatímco část nejproslulejších jmen současné National Hockey League Matthews stihl při zápasech za Toronto Maple Leafs potkat, další uvidí na vlastní oči vůbec poprvé. Jako příklad uveďme tahouna Chicago Blackhawks Patricka Kanea. S forvardem Hawks toho má arizonský rodák mnoho společného. Oba jsou Američané, oba putovali do zámořské ligy podobnou cestou a oba byli na draftu vybráni nejvýše. K tomu doplňme, že Matthews je první draftovou jedničkou americké národnosti od doby, kdy v roce 2007 sáhlo Chicago právě po Kaneovi.

„Setkání se všemi z nich bude velkým zážitkem. Kromě toho je mi ctí na All-Star Game reprezentovat Maple Leafs. Těším se, až ty kluky poznám osobě, určitě si to musím užít,“ má jasno jeden z nejlepších nováčků probíhajícího ročníku, jenž už teď patří k hlavním favoritům na zisk Calder Trophy.

Pár slov k Matthewsově nominaci prohodil i kouč Toronta Mike Babcock. Je si jistý, že jeho svěřenci účast na prestižní akci po psychické stránce pomůže, přestože o sebedůvěru rozhodně nemá nouzi. „Auston ví, že je dobrý hráč. A my očekáváme, že tohle je pouze jedno z Utkání hvězd, na nějž během kariéry zamíří. Pokaždé, když jste v okolí nejlepších hokejistů, musí přijít pozitivní dopad. Matthews je šikovný mladý muž, výborný útočník a brzy to celé lize dokáže,“ pochvaloval Babcock amerického centra.

Možná už nám kvality dostatečně dokazuje. Počet nakupených kanadských bodů a hlavně přesná střelecká muška budiž důkazem. „Zlepšuje se Austonova práce při hře bez puku, také bude dominantním hráčem pro vhazování. Pořád má samozřejmě na čem pracovat,“ uzavřel lodivod Maple Leafs.

Zazáří Matthews i na konci ledna v Los Angeles?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.