bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mantha si při potyčce zlomil ruku. Udělal by to znovu, nevadí mi to, říká trenér Blashill

5. prosince 2018, 16:30

Vojtěch Balon

Anthony Mantha (na snímku) sice není žádný bitkař, v nedělním utkání proti Coloradu (0:2) ale útočník Detroitu shodil rukavice a popral se s Patrikem Nemethem. Rodák z Longueilu měl navíc pořádnou smůlu: zlomil si ruku a bude chybět minimálně měsíc, spíše měsíc a půl.

Trenér Jeff Blashill by byl nejspíše raději, kdyby šel Dylana Larkina pomstít někdo jiný než Mantha, na jednoho ze svých nejdůležitějších útočníků se ale nezlobí. „V hokeji vždy existuje určité riziko zranění a určité riziko, že se dostanete do bitky. Postavil se za svého spoluhráče a vím, že by to samé udělal i příště,“ pravil.

„Nevadí mi to. Jako tým bychom se nikam neposunuli, kdybychom byli sobečtí a nepostavili se jeden za druhého,“ dodal Blashill. Americký odborník šel ještě dál a porovnal bitky s blokováním střel.

Anthony Mantha nebude vinou potyčky s protihráčem chybět poprvé, kanadský útočník si v předloňské sezóně ještě v dresu farmářských Grand Rapids Griffins zlomil prst v pěstním souboji s Lukem Witkowskim – paradoxně svým současným spoluhráčem z Red Wings.

Metrákový útočník sice prožívá všelijakou sezónu a jeho výkony nejsou příliš vyrovnané, Detroitu ale bude jeho fyzická hra bezpochyby chybět. Anthony Mantha navíc není jediným útočníkem, o kterého Red Wings v nedělním zápase přišli – mladík Tyler Bertuzzi vyfasoval dvouzápasový trest za zbytečný zákrok na Matta Calverta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.