bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lidé v Kanadě jsou do hokeje daleko větší blázni. Bude to zábava, říká nadšeně Lindholm

18. července 2018, 16:14

Jiří Sameš

Ačkoliv se Elias Lindholm zatím ve své pětileté kariéře nikdy nedostal přes hranici 20 branek nebo 45 kanadských bodů, obdržel od Calgary Flames, svého nového zaměstnavatele, šestiletý kontrakt na celkem 29,1 milionů dolarů. Třiadvacetiletý útočník si tak přijde podle smlouvy podepsané v pondělí, 16. července, na 4,85 milionů dolarů ročně.

„Tohle je pro mě velká šance se ukázat. O Calgary, jako městě, jsem slyšel jen samé dobré věci. Jsem tak velmi rád, že tu byla možnost podepsat dlouhodobý kontrakt. Všem představitelům klubu bych chtěl moc poděkovat,“ uvedl Lindholm.

Švédský útočník zapsal v uplynulé sezoně v dresu Caroliny Hurricanes do statistik v 81 zápasech 16 branek a 28 asistencí, tedy celkem 44 kanadských bodů.

Za poslední tři sezony si poté hokejista připsal celkem 128 kanadských bodů. Podobný počin zaznamenal za stejné sledované období mimochodem také Adam Henrique, který si, taktéž 16. července, vysloužil od Anaheimu Ducks pětiletou smlouvu dokonce na 5,85 milionů dolarů ročně.

V rozhovoru pro rádiovou stanici Sportsnet 960 se Lindholm popsal jako všestranný útočník, který tvrdě odpracuje každý zápas. Zmínil však také, že jeho velkým cílem je v příští sezoně zvýšit svou produktivitu.

„Snad zvládnu nastřílet více branek. Myslím, že ostatní v týmu mi k tomu mohou určitě pomoci.“

Pomoci může rodákovi z Bodenu také fakt, že jej jako trenér povede i nadále Bill Peters.

„Je velmi příjemné přijít do nového týmu s vědomím, že herní styl trenéra už znáte z předchozího angažmá.“

Zatím není jasné, v jaké formaci a s kým bude Lindholm nastupovat. Objevit by se ale mohl klidně v první útočné formaci vedle Seana Monahana a Johnnyho Gaudreaua.

„Sean Monahan je hned od svého nástupu do NHL velkou hvězdou. Je jedním z nejlepších útočníků v lize a já doufám, že se mu dokážu vyrovnat.“

V něco podobného doufá i generální manažer Flames, Jim Treliving.

„Myslíme, že Elias je opravdu velmi dobrým hráčem. Sice ještě asi plně nedosáhl svého potenciálu, ale určitě se bude dál vyvíjet.“

Lindholm byl draftován Hurricanes v roce 2013, jako celkově pátý v pořadí. V NHL zatím odehrál 374 zápasů, přičemž si za 64 branek a 124 asistencí připsal celkem 188 kanadských bodů.

„V Carolině jsem strávil pět let a už mě to docela unavovalo. Chtěl jsem, abychom se jako tým kvalifikovali do play-off a došli pokud možno co nejdál. To se ale ani jednou nepovedlo.“

Na změnu se hokejista pochopitelně těší.

„Lidé v Kanadě jsou do hokeje daleko větší blázni, takže jsem velmi nadšený z toho, že budu oblékat dres Calgary. Určitě to bude zábava.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.