bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo jiný než Neal? Známý herec je prvním pokutovaným simulantem

18. prosince 2014, 10:00

Tomáš Zatloukal

"James Neal symbolizuje všechno, co je v současné NHL špatně," nechal se nedávno slyšet bývalý rozhodčí Chris Stewart. Proč se tak opřel do uznávaného kanonýra, který patří k největším tahounům Nashvillu Predators? Neal je totiž dvousečná zbraň, umí kromě střílení gólů také simulovat, provokovat a rozdávat nebezpečné, zákeřné bodyčeky. Je opravdu příhodné, že právě on se včera stal prvním hráčem v sezóně 2014-15, který zaplatí pokutu za simulování.

NHL před startem aktuálního ročníku představila několik změn ve svých regulích, jednou z těch nejdiskutovanějších byla nová směrnice upravující postihy za simulování a nafilmované pády. Zní následovně:

Pravidlo 64 - O simulování a nafilmovaných pádech

Dodatečné disciplinární tresty spojené s pravidlem 64.3 budou evidovány za účelem přísněji trestat hráče a týmy, které simulují a přihrávají pády, aby si vynutili vyloučení soupeře.  Pokuty za opakované prohřešky se odvíjejí od následující tabulky:

Incident # Pokuta hráče Pokuta trenéra
1. Varování 0
2. 2 000 dolarů 0
3. 3 000 dolarů 0
4. 4 000 dolarů 2 000 dolarů
5. 5 000 dolarů 3 000 dolarů
6. 5 000 dolarů 4 000 dolarů
7. 5 000 dolarů 5 000 dolarů
8. 5 000 dolarů 5 000 dolarů

Neal byl podle oficiální tiskové zprávy  varován za nafilmovaný pád 13. listopadu (Nashville Predators hráli proti St. Louis Blues). NHL se rozhodla podobné případy nezveřejňovat, byť hokejoví fanoušci po takovém kroku volali. Z listopadového varování si Neal těžkou hlavu nedělal a velmi rychle přidal další prohřešek.

V sobotním zápase proti San Jose Sharks přihrál pád v souboji s Barclayem Goodrowem. Pozorní rozhodčí si toho všimli a "ocenili" jeho chování dvouminutovým trestem. Disciplinární komise se poté nerozpakovala a striktně podle nové normy vyměřila kanadskému reprezentantovi pokutu.

Neal tedy přijde o 2 tisíc dolarů a do dalších zápasů půjde s vědomím, že riskuje ještě vyšší finanční ztrátu.  A nikdo jiný si takové nepříjemné mrazení v zádech nezaslouží více než on.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.