bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juniorské zámořské soutěže: Zářili hlavně Slováci, Blümel překonává sám sebe

4. prosince 2018, 17:36

Zuzana Spurná

V uplynulém týdnu se za mořem dařilo hlavně juniorům se slovenskými kořeny. Své kvality nadále potvrzuje Miloš Roman, který průběžně sbírá bod za bodem. Hattrickem se v kanadsko-americké OHL blýskl Petr Čajka. I teprve sedmnáctiletému útočníkovi se bodově opravdu daří. Na Matěje Blümela se nadále mohou spoléhat Waterloo Black Hawks. Pardubický odchovanec už nyní překonal svůj celkový loňský bodový zisk.

Skvělý týden má za sebou znovu Miloš Roman. Útočník se slovenskými kořeny pomohl Vancouver Gints ke třem výhrám. Nejprve se v utkání se Saskatoon Blades blýskl dvěma body za gól na nahrávku a byl vyhlášen první hvězdou utkání, v zápasech proti týmu Kewlona Rockets a Tri-City Americans si připsal vždy po jednom gólu. V obou zápasech však bývalý útočník třineckých Ocelářů patřil mezi nejlepší tři hráče utkání. 

Dařilo se i Andreji Kukučovi. Devatenáctiletý centr si během dvou dnů připsal tři body. V utkání proti Kootenay Ice sám skóroval a na další gól nahrál. A právě za to byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Thunderbirds se navíc radovali z výhry 7:4. O den později vstřelil slovenský útočník další branku, Seattle se však v utkání s Blazers musel smířit s prohrou 3:6. Forvard, pro kterého je to první sezóna v zámoří, má na svém kontě ve dvaceti pěti zápasech už dvacet bodů. 

V QMJHL zářil Patrik Hrehorčák. Během pouhých dvou dnů pomohl svým Huskies ke dvěma výhrám, když si proti Saint John Sea Dogs připsal gól a nahrávku a stejně si vedl i v zápase proti Acadie-Bathurst Titan. Rouyn Noranda si tak upevnila svou pozici na prvním místě tabulky QMJHL se čtyřbodovým náskokem před Moncton Wildcats. Patrik Hrehorčák si zatím vede lépe než v minulé sezóně. Zatímco loni nasbíral v 63 bodech základní části 48 bodů, letos si ve dvaceti devíti zápasech připsal už dvanáct gólů a jedenáct nahrávek. 

Velmi důležitou roli sehrál v utkání Erie Otters proti Flint Firebirds teprve sedmnáctiletý Petr Čajka. Odchovanec Letňan skóroval hned třikrát a výrazně se podepsal pod výhru Otters 6:5 v prodloužení. A i za to si vysloužil ocenění pro druhou hvězdu zápasu. Nováček v kanadsko-americké OHL má na svém kontě ve 28 utkáních už 21 bodů. 

Své kvality v americké USHL potvrzuje dál i Matěj Blümel. Rodák z Tábora obléká dres Waterloo Black Hawks už druhým rokem a letos se mu opravdu daří. Zatímco v minulém roce nasbíral v základní části osmnáct bodů, v právě probíhající sezóně má na svém kontě ve 22 zápasech už 31 bodů. Tři z nich si připsal během dvou dnů v uplynulém týdnu, kdy Waterloo změřilo síly s výběrem USA. Zatímco poprvé se Black Hawks radovali z výhry 5:3, podruhé se museli smířit s prohrou 1:3. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.