bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jan Kovář chce proměnit poslední šanci. Na rok se upsal New York Islanders

9. července 2018, 17:43

Václav Jáchim

Pět úspěšných let strávil na ruské frontě. Jan Kovář platil za ofenzivní eso Magnitogorsku, klubu pomohl vyhrát Gagarinův pohár, jeho souhra s Mozjakinem a Zaripovem vešla do dějin soutěže. Reprezentační útočník ovšem brzy načne novou hokejovou kapitolu, bude se týkat NHL. "Honza podepsal roční smlouvu s New York Islanders," informuje Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

O zájmu Kováře zamířit do NHL se vědělo delší dobu. Odchovanec píseckého hokeje po sezoně nepřijal nabídku k prodloužení angažmá v Magnitogorsku a pozornost zaměřil k zámoří. "Řešili jsme to poslední čtyři měsíce, pracovali jsme na tom s kolegou Michalem Sivkem a naším partnerem Allanem Walshem, který vedl jednání se zájemci z NHL," přibližuje Vůjtek.

Kovář: Nerad bych si jednou vyčítal, že jsem se o to nepokusil

Týmy z nejslavnější ligy sledovaly Jana Kováře průběžně, velký interes mělo před časem například Chicago. Jenže někdejší útočník Plzně byl vázán v Magnitogorsku a úvahy o NHL mohl uskutečnit až poté, co mu vypršel poslední kontrakt v KHL. "Honza tam samozřejmě mohl pokračovat, registrovali jsme zájem i jiných klubů, nejen z Magnitogotsku," připomíná Vladimír Vůjtek.

Jeden z návrhů zněl údajně hodně dobře. Kdyby Kovář kývl, zařadil by se do pětice nejlépe placených hokejistů Kontinentální ligy. "Honza se ale rozhodl jinak. Ví, že měl patrně poslední šanci prosadit se do NHL. Kdyby totiž nyní podepsal další kontrakt v Rusku, už by to se zámořím asi nevyšlo. Probírali jsme to už během minulé sezony, pracovalo se na tom fakt dlouho," upozorňuje hráčův agent.

Je pravda, že v podobném duchu mluvil Kovář už loni. Po mistrovství světa v Paříži řekl, že ho NHL zajímá. Ovšem situace ještě nebyla aktuální. Po skončení ročníku 2017-18 podobným úvahám nic nebránilo. "Nechci říkat, že to byl vždycky můj sen. Ale NHL je výzva pro každého hokejistu. Delší dobu jsem o tom přemýšlel, chtěl bych to tam prostě zkusit. Nerad bych si jednou vyčítal, že jsem se o to nepokusil," řekl v nedávném rozhovoru pro hokej.cz.

Vůjtek: Po odchodu Tavarese hledali Islanders kvalitního centra

Věc potřebovala čas, události se daly do pohybu v uplynulých dnech. "Honza měl víc možností, s Allanem Walshem jsme řešili několik variant. Nakonec všechno vyústilo v dohodu s New York Islanders. Honza s klubem uzavřel roční smlouvu," potvrzuje Vůjtek. Transakci potvrdil také klub. "Pro Honzu to je určitě dobrá varianta. Jeho příchodu k Islanders nahrálo, že neprodloužil John Tavares. V klubu hledali kvalitního útočníka na pozici prvního či druhého centra, o Honzovi si bezpochyby zjistili dostatek informací," dodává.

U Ostrovanů v minulosti působilo několik českých hokejistů, kupříkladu David Volek, Roman Hamrlík, Radek Martínek. V poslední sezoně to ovšem neplatilo. Teď do organizace míří Jan Kovář, nováčkovskou smlouvu s týmem uzavřel brankář Jakub Škarek. "Honza se hodně těší. Chtěl si vyzkoušet NHL, dost tomu obětoval. Teď má jistotu angažmá, ví, že se potřebuje optimálně připravit," říká Vůjtek. Účastník letošní olympiády v Soči trénuje individuálně v Česku. "Řešíme, že by během srpna odletěl do Montrealu na kemp společnosti Octagon, kde každým rokem trénují i jiní čeští kluci," uzavírá Vladimír Vůjtek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.