bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ivan Provorov podepsal s Flyers velmi brzy. Probojuje se do NHL již v říjnu?

6. července 2015, 12:00

Jan Prošek

Vedení klubu Philadelphia Flyers nabídlo tříletou vstupní smlouvu své první volbě v letošním draftu. Ivan Provorov se tak stal po Jacku Eichelovi a Connoru McDavidovi dalším hráčem, který uzavřel kontrakt záhy poté, co poznal nového zaměstnavatele. Generální manažer Flyers, Ron Hextall, udělal krok, který je pro něj přinejmenším neobvyklý. Jak si jeho postoj vyložit?

V uplynulé sezóně působil Provorov v Brandonu Wheat Kings, který hraje Western Hockey League. Jako nováček v této soutěži si vedl výtečně. Zaznamenal více než bod na zápas, v šedesáti utkáních si připsal jedenašedesát bodů za patnáct branek a čtyřicet šest asistencí. Díky tomu se stal nejproduktivnějším nováčkem mezi obránci ve WHL.

Zároveň se umístil na čtvrtém místě mezi beky v kanadském bodování ligy. Od první pozice, kterou obsadil Travis Sanheim (volba Flyers v prvním kole draftu 2014), ho dělily čtyři body. Ani není těžké odhadnout, jak vypadalo hodnocení skautů mladého ruského hráče před vstupním draftem.

„Jedná se o velmi zkušeného hráče, který si rád hraje s pukem. Má vynikající přehled o hře, dokáže rychle vyhodnotit vzniklou situaci a vyřešit ji co nejlépe. Disponuje vysokou hokejovou inteligencí, jeho výhodou je ofenzivní hra. Na obránce nebývale často podporuje kolegy v útoku. Když se dostane ke kotouči, jen těžko se dá odstavit,“ napsal ve své zprávě skaut John Williams.

Ivan Provorov se spolu s dalšími šesti hráči, které získala Philadelphia v letošním draftu, zúčastní rozvojového kempu 2015. Ten startuje 7. července a potrvá pět dní. Během této doby bude celkem 33 mladíků absolvovat průpravné sporty k hokeji (basketbal, volejbal či plavání), setkání s vedením klubu a další zajímavý program. Dojde i na autogramiádu na základní škole. Cílem kempu je mimo jiné přiblížení života profesionálního hokejisty, proto rozdávání podpisů. 

Talentovaný rodák z Jaroslavle se na smlouvě dohodl s vedením klubu poměrně rychle. Týden po draftu už byl kontrakt na stole, navíc i podepsaný. Je to zvláštní postup, pokud si uvědomíme, že Ron Hextall byl v tomto ohledu (nabídnout smlouvu právě draftovanému hráči) vždy velmi trpělivý. Jeho jednání lze vysvětlit dvěma způsoby.

  • Generální manažer klubu chtěl Provorova „dostat“ pod smlouvu, než se zaměří na volné hráče, je totiž limitován maximálním možným počtem podepsaných hráčů (50).
  • Hextall počítá s tím, že Provorov bude bojovat o místo v hlavním týmu organizace. 

Zejména druhá varianta se zdá být reálnější. Provorov je považován za hráče, který je připravený takřka okamžitě zasáhnout do NHL. Na svůj věk (18 let) je velmi vyspělý v chování i hokejových dovednostech. Což ostatně dokládá hlášení scouta, které je výše uvedené. Je pravděpodobné, že se jedná o jednoho z nejlepších mladých hráčů, které mají Flyers k dispozici. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.