bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Interview s Nugetou. RNH vyprávěl o Gretzkym, tvrdé práci na buly a záskoku za Halla

14. listopadu 2014, 18:00

Tomáš Zatloukal

Populární zámořský blog Puck Daddy zpovídal Ryana Nugenta-Hopkinse, jednu z mladých hvězd edmontonských Olejářů. Poutavé interview vám nyní přinášíme v plné šíři na NHL.cz. Hopkins, podobně jako Taylor Hall a Nail Jakupov, byl celkovou jedničkou draftu a postupně naplňuje potenciál špičkového ofenzivního esa. Do nové sezóny vstoupil báječně, aktuálně má na kontě 13 bodů (5+8).

Roste vám řídký knír (v NHL se v listopadu pravidelně drží Movember). Narostla by vám vůbec plnovous, kdybyste se probojoval s Edmontonem do play-off?
Jestli to bude v určitou chvíli vypadat, že směřujeme do vyřazovacích bojů, tak se s velkým předstihem přestanu holit. Jinak by moje bradka dopadla jako knír, který vidíte (viz titulní foto).

Kdy byste s holením přestal?
Asi už v únoru. 

Edmonton měl pravděpodobně dosud poslední skvostnou dynastii v NHL. Jak těžké snažit se navázat na tak silnou hokejovou tradici?
Všichni ti skvělí hráči dokázali v dresu Olejářů fantastické věci, byl to vynikající mančaft. Na nás to vytváří jistý tlak a podle mě je to jedině dobře. Každého z nás nutí slavná historie Oilers na sobě pracovat a hrát pro naše město a fanoušky, kteří pamatují zlatou éru, co nejlépe. 

Není trochu divný pocit, že jste ještě ani nebyl na světě v době, kdy Edmonton vyhrával jeden Stanley Cup za druhým?
Je to vtipné. Samozřejmě, že člověk vidí jednou za čas nějaký klip z té doby, ale prostě jsem ji nezažil. Když se před pár týdny slavilo v Edmontonu třicáté výročí vítězného týmu z roku 1984, potkali jsme spoustu hráčů ze zlaté éry a byli jsme z toho nadšení.

Počkejte, šlo o vaše první setkání s nimi?
Ano, některé jsem potkal poprvé. Dorazili Paul Coffey, Jari Kurri a další. Jiné jsem už znal z minulosti, třeba Marka Messiera, Waynea Gretzkého a Glenna Andersona. Bylo senzační vidět je v stejné místnosti po 30 letech. Ukazuje to, že z výborného mužstva se stává skoro rodina.

Jaká část z jejich výročního setkání pro vás byla nejlepší?
Myslím, že jsem si nejvíc užil příležitost popovídat si s nimi. Měl jsem šanci prohodit pár slov s Coffeym, jedním z nejlepších beků všech dob, Gretzkým, Messierem a dalšími.

O čem jste mluvil s Gretzkým? Kdybych byl hokejista, měl bych na něj tisíce otázek.
Nesnažil jsem se s ním příliš rozebírat hokej. Spíš jsem se ho ptal, jaké to pro něj a jeho bývalé spoluhráče bylo sejít se po třiceti letech. A taky jsem chtěl vědět, jak moc k sobě měli jako tým blízko. 

Kdy jste s ním hovořil poprvé?
Zavolal mi krátce asi den poté, co jsem byl draftován. Bylo to úžasné. Právě tehdy jsme spolu mluvili vůbec poprvé. Poté jsem ho ještě potkal během své nováčkovské sezóny u nás v kabině. A to bylo taky skvělé.

Co jste mu řekl, když vám zavolal?
Nic moc. Skoro mě nepustil ke slovu...

Pamatujete si něco z vaší konverzace?
Bylo to pro mě skoro nereálné. Moc si z té konverzace nevybavím.

Zdá se mi, že v nové sezóně vypadáte na ledě více uvolněně. Cítíte nějaký rozdíl ve vaší hře?
Vstoupil jsem do základní části s trochu větším sebevědomím, než jsem měl loni. Fyzicky se cítím o dost lépe, netrápí mě žádné zdravotní problémy, letní příprava mi sedla. To je základ, díky tomu vím, co od svého těla mohu každý večer očekávat. Musím si stejný přístup udržet i do dalších zápasů. Cítím se na ledě mnohem pohodlněji a více si věřím.

Jste tím, kdo Edmonton táhne při zranění Taylora Halla. Posunula vás jeho absence do výraznější role?
Když přijdete o tak kvalitního hráče, je to pro celý tým hodně nepříjemné. V takovou chvíli se musí zbytek mužstva stmelit a výkonnostně jít nahoru, aby našel cestu, jak zraněného borce nahradit. Myslím, že naší lajně i těm dalším se to podařilo. Až se Taylor vrátí, musíme si současnou úroveň udržet a budeme excelovat.

Hra na vhazování byla vždy vaší velkou slabinou. Teď ale máte skoro padesátiprocentní úspěšnost. Co se změnilo?
Jsem trochu silnější. Je skoro legrační, jak moc vám na buly pomůže sebevědomí. Když jdete na vhazování s tím, že víte, že můžete každé buly vyhrát a tvrdě se o něj porvat, znamená to hrozně moc. Cítím se při vhazování mnohem lépe než dříve, ale dobře vím, že je to něco, na čem budu pracovat celou svou kariéru. Myslím si, že jsem se trochu zlepšil, můžu si ovšem počínat ještě o dost lépe.

Kdy vám došlo, že to na buly začíná fungovat?
Myslím si, že v přípravných zápasech. Cítil jsem se o dost silnější, odehrál jsem pár výborných utkání. Chci, aby se vhazování časem stalo něčím, na co budu moci být pyšný. Rád bych se stal centrem, který chodí na led v klíčových okamžicích a vyhrává důležitá buly.

Při pohledu na to, kolik vysokých voleb v draftu jste měli k dispozici, všichni vyhlížejí, kdy konečně začnete válet. Kdy to přijde? Také jste už trochu unavený z dlouhého čekání?
Samozřejmě, že chci, aby nám to šlapalo už letos. Naše hra se hodně zlepšila, můžete na ní vidět, že jsme udělali pár důležitých kroků kupředu. V některých zápasech jsme nebrali ani bod, přitom jsme ale hráli opravdu dobrý hokej, mnohem lepší než v minulých letech. Musíme na sobě dál pracovat. Jsme stále velmi mladý tým, který občas udělá chybu, za kterou musí zaplatit. Když se nám povede tyhle minely odstranit, začneme excelovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.