bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejový Rosický. Michal Neuvirth v Torontu opět bojuje se zraněním

20. září 2019, 11:30

Jiří Lacina

Přestože to už nevypadalo, nakonec dostal další šanci zabojovat o NHL. Toronto s ním podepsalo zkušební kontrakt, v kempu by měl ukázat, že má Javorovým listům co nabídnout. Bohužel, příprava sotva začala a z Kanady jdou špatné zprávy. Český brankář Michal Neuvirth (na snímku v dresu Philadelphie) znovu není zdravotně v pořádku.

Už to trochu připomíná ságu Tomáše Rosického, který po většinu fotbalového života bojoval s nevysvětlitelnou řadou zranění. Zvlášť závěr kariéry už byl víc ve znamení dlouhých přestávek než aktivního hraní. Také Neuvirthova zdravotní karta je čím dál hustěji popsaná.

Místo, aby dokazoval své hokejové umění, ocitnul se jednatřicetiletý smolař opět mimo hru. V úterý a ve středu nebyl při utkáních Toronta s Ottawou ani v pozici náhradníka. Mimo hlavní trénink zůstal také v pondělí, kdy rehabilitoval s dalšími zdravotně indisponovanými hráči.

Konkrétně se ke stavu českého hokejisty vyjádřil trenér Mike Babcock: „V neděli se necítil fyzicky dobře, tak jsme ho stopli. Je jasné, že to pro něj není ideální. Jestli chce bojovat o práci, musí toho být schopen, ale musí být také zdravý.“

Jedničkou Maple Leafs je Frederik Andersen. Podle odborníků z TSN potřebuje Toronto dvojku schopnou odchytat v základní části zhruba 22-25 utkání. Favoritem pro tuto roli je momentálně spíš devětadvacetiletý Michael Hutchinson, jehož kariéra je spojená především s Winnipegem (2013-18). V minulé sezóně odchytal za Floridu a Toronto jen devět utkání.

„Je to dobrý parťák do šatny,“ pochválil ontarijského rodáka Babcock.

Sám šestapadesátiletý kouč se během kempu nevyhnul zranění. V pondělí se v Mile One Centeru srazil s Alexandrem Kerfootem, načež svou přítomnost na tréninku ukončil. Na rozdíl od Neuvirtha to ale nejlépe placeného kouče NHL určitě nebude stát místo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.