bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hned pět zápasů před půlnocí! Šlágrem dne duel Pittsburghu s Washingtonem

16. ledna 2017, 19:00

Jakub Prchal

Dnešní program nejslavnější hokejové ligy světa je dnes k českému fanouškovi velice vstřícný. Hned pět utkání ze sedmi se odehraje před půlnocí. Šlágrem noci bude určitě zápas mezi Pittsburghem a Washingtonem, zajímavé střetnutí se odehraje i v Detroitu.

19:00 Boston Bruins – New York Islanders

Bostonští mohou být zatím v klidu. Šestý celek tabulky Východní konference totiž okupuje pozice zajišťující play-off. Naposledy dokázal Boston vyhrát nad Philadelphií poměrem 6:3, domácí zápasy se mu však letos příliš nedaří. V této statistice jsou druhým nejhorším týmem ve své konferenci. Velkou formu nabral Brad Marchand, který si v předchozích pěti zápasech připsal skvělých jedenáct kanadských bodů!

Ostrované letos nehrají dobře, což je určitě pro všechny nezaujaté fanoušky zklamáním. Aktuálně jim patří až poslední příčka ve Východní konferenci. Nedaří se jim hlavně na kluzištích soupeřů, na kterých dokázali vyhrát pouze pětkrát od začátku sezóny! Poslední vzájemné utkání se ale lépe povedlo celku z New Yorku, na což budou chtít dnes navázat.

19:00 Buffalo Sabers – Dallas Stars

O Sabers by se dalo říct to stejné co o Islanders. V porovnání s nimi mají jen o jeden bod více, což není pro celek, který se letos chtěl konečně vyšvihnout v tabulce vzhůru, nic příjemného. Nic navíc nenasvědčuje tomu, že by se mělo v polovině základní části něco měnit – z předchozích pěti utkání zvládli obstojně pouze dvě.

Hosté také nemůžou mít radost ze své hry. Ambiciózní tým, který v létě vyhlašoval útok na Stanley Cup, se trápí. Momentálně je Dallas až na pátém místě Centrální divize a na třetí Blues ztrácí už sedm bodů. Určitě se ale nebude vzdávat snadno, jelikož má ještě dostatek zápasů k tomu, aby zvrátil nepříznivou bilanci.

21:00 Detroit Red Wings – Montreal Canadiens

Detroit se letos trápí a hrozí mu, že po rekordních šestadvaceti letech nepromluví do bojů o Stanley Cup. Aktuálně se nachází až na čtrnáctém místě v rámci Východní konference. Problémem je hlavně produktivita. Tým okolo Petra Mrázka totiž šance má, nedokáže je však proměňovat.

Kanadský Montreal nadále pokračuje v krasojízdě, kterou odstartoval na začátku sezóny. I přes zranění několika klíčových hráčů se drží mezi nejlepšími celky celé soutěže. Lepší je na Východě pouze Washington a Columbus, na které Canadiens ztrácí pouze tři, respektive dva body.

22:00 San Jose Sharks – Winnipeg Jets

San Jose se sice drží na velice slušném třetím místě Pacifické divize, z posledních sedmi zápasů však dokázalo vyhrát pouze dva. Aktuálně má dvě porážky v řadě, proti Winnipegu tak bude chtít potvrdit roli favorita. Na domácím ledě se Žralokům daří – letos si z města počítačů odvezlo dva body pouze sedm týmů.

Ani Jets nezáří. V předchozích pěti duelech vyhráli pouze jednou, v současnosti mají na kontě dokonce tři prohry v řadě, když podlehli Los Angeles, Arizoně i Montrealu. Kanadskému týmů hodně chybí mladý Patrik Laine, který se vzpamatovává z otřesu mozku.

22:05 Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning

Králové se pohybují na hraně postupu do vyřazovací části. Když už to vypadalo, že by mohli projít mezi tři nejlepší celky Pacifické divize, přišla série porážek a pád až na páté místo. Domácí nadále postrádají gólmanskou jedničku Jonathana Quicka, který se poranil hned v prvním duelu sezóny.

Blesky v aktuálně probíhající sezóně nehrají vůbec dobře. Velkou mírou k tomu přispívají zranění důležitých opor. Dlouhodobě jim chybí kapitán Steven Stamkos, mimo sestavu byl v posledních zápasech i gólman Ben Bishop. Tampa ztrácí na play-off pět bodů. Jestli chtějí zvrátit průběh sezóny, musí začít vyhrávat. Velkým pozitivem je vynikající forma mladého Nikity Kučerova, který zaznamenal již čtyřicet bodů.

01:00 Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Domácí Pittsburgh se nachází na čtvrtém místě v rámci Východní konference. Aktuálně však neprožívá nejlepší období, když prohrál tři utkání v řadě, ve kterých inkasoval celkem patnáct branek. Životními výkony se prezentuje Sidney Crosby, jenž je s šestadvaceti přesnými zásahy nejlepším střelcem soutěže.

Capitals jsou na tom o šest bodů lépe než jejich dnešní soupeř, a to hlavně díky výsledkům od počátku roku 2017. Dokázali totiž vyhrát už devět duelů v řadě, proti svému velkému rivalovi tak mohou zakulatit sérii na číslo deset!

03:00 Edmonton Oilers -  Arizona Coyotes

Edmonton v čele s kapitánem Connorem McDavidem nadále žije v naději na play-off, a to velice velkou. Drží se totiž na druhém místě divize se ztrátou čtyř bodů na první Anaheim. Pokud by však dnes nebral dva body, hrozil by propad až na třetí místo za Žraloky ze San Jose.

Arizona po vydařené sezóně 15/16 vyhlašovala útok na play-off, zatím však plány nevycházejí podle představ. Ostatní konkurenti v Pacifické divizi už Kojotům utekli na rozdíl čtrnácti bodů. Propad nastal hlavně v období od 17. prosince do 7. ledna, během kterého nezvládli ani jedno utkání dotáhnout do vítězného konce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.