bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gratulace k debutu? Psaníčko prostrčené pode dveřmi od maminky

1. prosince 2015, 12:00

David Zlomek

„Sen. Tvrdě pracuj, věř, dosáhni toho, ohlédni se za tím, zopakuj to.“ Tohle přesně stálo na papírové kartičce, kterou uviděl Kurtis Gabriel, nováček vyznávající divočáka na dresu, na zemi ve svém hotelovém pokoji. Přesněji to bylo u dveří, protože psaníčko pod nimi prostrčila jeho maminka, čímž mu jaksi pogratulovala k jeho debutu v nejslavnější kolejové lize světa, který si odbyl 10. listopadu proti Winnipegu.

Vzkaz už Kim Gabrielová jednou použila. Koupila ho totiž před zhruba dvěma a půl roky, kdy byl její syn Kurtis draftován Wild ve třetím kole. Schovala si ho do prádelníku do té doby, než si Kurtis splnil sen a nastoupil do zápasu National Hockey League.

„Koupila to psaníčko, když jsem byl draftován s tím, že jsme tak nějak počítali s tím, že den, kdy si tu ligu zahraju, jednou přijde,“ povídal Gabriel. „Musela odjet na letiště ve čtyři ráno, po zápase jsme měli dobrou večeři, a tak jsem usnul a ani jsem se s ní nerozloučil. Zůstala dole u recepce a pak mi tam šla podsunout to psaníčko. Bylo pěkné vzbudit se a vidět to. Věděla, že ten den přijde, tvrdá práce se vyplácí, pokud v sebe věříte. Bylo to speciální,“ cituje dvaadvacetiletého praváka web startribune.com.

Nezapomněl se o svůj zážitek podělit na sociální síti Instagram.

Tady je překlad toho, co se píše v popisu:

„Tohle bylo tak skvělé, že se o to nejde nepodělit. Mamka mi pod dveřmi na hotelu podsunula tohle psaníčko před tím, než odjela na letiště. Píše v tom, že ho koupila dva roky zpátky s výhledem na speciální příležitost – můj první zápas v NHL. Tohle jsou věci, které tě dělají speciální, mami. Nikdy jsi o mně nepochybovala a věděla jsi, že jednou ten den přijde. Stejně jako všecko ostatní, co si mě naučila, vůbec o sobě nepochybuji. Jsem tak šťastný, že mám někoho, jako jsi ty, mami, že to až není fair k ostatním. Vždycky mi to dávalo a bude dávat výhodu do života. Mám tě moc rád.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.