bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fenomenální Pastrňák šesti body složil Toronto a o rekord obral samotného Gretzkyho

15. dubna 2018, 6:55

Martin Zíta

Boston si v noci poradil po výsledku 7:3 s Torontem a hlavním mužem vysokého vítězství byl David Pastrňák. Český útočník vstřelil hattrick a přidal další tři asistence. Stal se tak vůbec nejmladším hokejistou v historii, kterému se šestibodové představe povedlo v play-off.

Fenomenální představení českého útočníka. David Pastrňák řídil demolici Toronta ve druhém zápase čtvrtfinálové série Východní konference. Český útočník byl hned u šesti ze sedmi gólů týmů.

Pastrňák tři góly vstřelil sám a další tři připravil. Jednadvacetiletý útočník se parádním výkonem zapsal výrazným písmem do historie soutěže. Stal se nejmladším hokejistou, který v zápase play-off nasbíral šest kanadských bodů (21 let a 324 dní) a překonal rekord samotného Waynea Gretzkyho (22 let a 81 dní).

Pastrňák se navíc stal vůbec prvním hráčem Bruins, který v jednom zápase nasbíral šel bodů od 18. února 1990, kdy se to povedlo Raymondu Bourqueovi. Vyrovnal také klubový rekord v počtu bodů v jednom zápase play-off, o který se nyní dělí s Philem Espositem (1969) a Rickem Middletonem (1983).

Český mladík nasbíral už v prvním zápase tři body a po dvou zápasech má na kontě hned devět bodů (4+5). Pastrňák tím vyrovnal celoligový rekord pro nejvíce bodů po prvních dvou zápasech play-off, dělí se o něj znovu s již zmíněným Philem Espositem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.