bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eric Staal: Naše divize je nabitá skvělými týmy, očekávám tuhou bitvu o play-off

10. září 2018, 11:35

Jiří Sameš

Minnesota Wild jsou týmem, který vstupuje do nové sezony s novým generálním manažerem (Paulem Fentonem). Ten mužstvo během letní přestávky příliš nezměnil, spíše jej pouze doplnil o hráče do čtvrté útočné formace. Zatímco Zach Parise očekával oproti minulé sezoně více změn, Eric Staal má pro taktiku Fentona pochopení.

„Myslím, že to není žádné překvapení. Přišel k nám nový člověk, takže mu chvíli potrvá, než si udělá obrázek o našem týmu,“ řekl Staal během NHL Player Media Tour.

„Je to pro něj těžké, protože se několik let zabýval jiným týmem. Jsem si jistý, že to tady chce nejprve všechno pořádně poznat a pak až případně udělat nějaké změny.“

Ačkoliv Wild pokořili za poslední čtyři sezony celkem třikrát 100 bodovou hranici, s vyřazovacími boji se v posledních třech letech loučili vždy hned po prvním kole.

Minulou sezonu zakončili na čtvrtém místě Západní konference se ziskem 101 bodů. Téměř půl roku jim přitom chyběl Parise. Několik zápasů ale museli vynechat také obránce Jared Spurgeon a útočníci Charlie Coyle, Nino Niederreiter.

V play-off pak byli loni Wild vyřazeni v úvodním kole Winnipegem Jets (1:4 na zápasy). Nutno však podotknout, že jim chyběl klíčový obránce Ryan Suter, který se zranil v závěrečné fázi základní části (31. března v utkání proti Dallasu Stars).

„Ryan nám v sérii proti Winnipegu chyběl. Je naším nejlepším obráncem a jeho absence byla na ledě hodně znát.“

Bude nová sezona v podání Minnesoty lepší?

„Máme v týmu mladé hráče, kteří udělají v nové sezoně zase krok vpřed a budou mít větší a důležitější roli.“

„Určitě nás čeká další těžká sezona, protože máme v divizi několik skvělých týmů. Budeme muset být velmi dobří, abychom se dokázali na konci roku kvalifikovat do play-off.“

Staal loni zaznamenal jednu z nejlepších sezon v kariéře, když si v 82 zápasech připsal za 42 branek a 34 asistencí celkem 76 kanadských bodů. Mezi střelci mimochodem obsadil čtvrté místo a za svým kariérním maximem ze sezony 2005/2006 zaostal pouze o tři branky.

Zkušený kanadský hokejista vstoupí v říjnu do své třetí sezony s Wild. Na jejím konci mu ovšem vyprší tříletá smlouva na celkem 10,5 milionů dolarů.

Rodák z Thunder Bay by podle svých slov u Wild rád zůstal. Rovněž přiznal, že už měl s Fentonem pár rozhovorů, avšak nechce na něj příliš tlačit.

„Rád bych zůstal, líbí se mi to tady. O nové smlouvě jsme se už bavili, ale zatím jen tak okrajově. Diskutovat o tom budeme pořádně až v příštích měsících.“

Čtěte také: Parise je zase zdravý. Doufá v dobrou sezonu a je rád za návrat Kovalčuka

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.