bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvacítka startuje: kapitánem Hronek, s Finy chytá Škarek. Kaše na MS bude!

26. prosince 2016, 12:00

Václav Jáchim

Dlouhé období tréninků a přípravných duelů nechali za zády, čeští hokejisté do 20 let vyhlížejí start mistrovství světa. Reprezentanti půjdou do boje poprvé v pondělí od 23 hodin našeho času, síly změří s obhájci titulu z Finska. "S hráči jsme si rozebrali poslední zápasy proti Kanadě a Americe, ale příprava na Finy běží dlouho. Hráli jsme s nimi v sezoně čtyřikrát, víme, co čekat. Všichni se těšíme, až turnaj vypukne," říká hlavní trenér Jakub Petr.

Junioři jdou do akce po sérii tří zápasů bez vstřelené branky, proti Američanům byla právě koncovka největší slabinou. "Vytvořili jsme si hodně šancí, bylo tam trestné střílení, samostatné úniky... Bohužel, nic z toho brankou neskončilo. Což je škoda, protože zápas rozhodně nebyl na to, aby z našeho pohledu skončil nulou," mrzí kouče.

Hned po utkání se výprava přesunula z Kingstonu do Montrealu, po půlnoci se ubytovala v hotelu Omni Mont-Royal a na Štědrý den už poznávala prostředí, kde zahájí mistrovství světa. "Měli jsme dost náročný program, proto kluci v sobotu nešli na led. V hale Bell Centre jsme si zabydleli kabinu, mužstvo pracovalo na suchu, odpoledne jsme pak měli poradu s důrazem na poslední přípravu a už také směrem k zápasu s Finy," popisuje Jakub Petr.

Štědrý večer prožil celý tým pohromadě. "Začátek proběhl standardně, jako v minulých letech. Večeře, dárky, posezení. Pak to na rozdíl od loňska vzali do rukou sami hráči a musím říci, že jsme se všichni dobře pobavili. Ve 22 hodin už byli všichni na pokojích," připomíná. Výprava našla zázemí na úrovni, zápasy základní skupiny sehraje v aréně, kde jsou doma místní Montreal Canadiens. Zatímco v Česku panují Vánoce na blátě, Montreal zasypávali sněhové vločky. I to přispívá k patřičné atmosféře.

Trenéři Petr, Dopita a Svoboda už mají jasnou představu o sestavě na první duel. "Do branky půjde Jakub Škarek. Kapitánem je Filip Hronek, jeho asistenty Michael Špaček a David Kaše," informuje hlavní trenér. Kaše přiletěl do Kanady se zpožděním, ale bleskově dokázal překonat zdravotní potíže a na turnaj je připraven. "Jsme samozřejmě rádi, David patří k našim nejzkušenějším hráčům. V přípravě s Amerikou předvedl solidní osobní výkon, počítáme s ním do formace s Martinem Nečasem," dodává hlavní kouč.

Kaše a Nečas měli původně vytvořit formaci s Dominikem Lakatošem, tohle trio se velmi dobře uvedlo na listopadové akci ve Švédsku. Nicméně liberecký útočník si v prvním přátelském klání s Kanadou zranil klíční kost a šampionát ho bohužel mine. Dvacítka stále čeká, jestli nevyjde příjezd Pavla Zachy. Progresivní útočník by se na mistrovství světa náramně hodil, jenže je v prvním týmu New Jersey. "Situace se nezměnila, pořád čekáme. Jasno by mohlo být dnes večer našeho času, případně v pondělí," přidává Jakub Petr.

Reprezentanti jsou už natěšeni na ostrou premiéru. V neděli trénovali v Bell Centre, absolvovali také focení pro potřeby Mezinárodní hokejové federace. Trenéři a lékař měli tradiční mítinky, manažer Otakar Černý se zúčastnil prvního direktoriátu turnaje. Velké představení hokejových nadějí je za dveřmi. Jaké ambice má český výběr? "V první řadě postup do čtvrtfinále. To je povinnost. O dalších cílech se můžeme bavit později. Nechceme být neskromní, půjdeme do toho s pokorou a s respektem," upozorňuje Jakub Petr.

Šampionát se po dvou letech vrací do Kanady a určitě se bude těšit velkému zájmu fanoušků. Zápasy v Montrealu v Bell Centre pro 21.273 diváků a v hale Air Canada Centre v Torontu pro 19.746 fanoušků navštívilo před dvěma roky celkem 366.370 příznivců, v průměru 12.212 na utkání. Mistrovství světa dvacetiletých 2015 se tehdy zařadilo na třetí místo za turnaje v letech 2012 (Calgary a Edmonton, 444.718 diváků) a 2009 (Ottawa, 453.282).

Nominace reprezentační dvacítky na MS 2017 v Kanadě (26. prosince – 5. ledna, Montreal a Toronto):

Brankáři:
Daniel Vladař (Providence, AHL), Jakub Škarek (Jihlava), Petr Kváča (České Budějovice).

Obránci:
Jakub Zbořil (Saint John, QMJHL), Filip Hronek (Saginaw, OHL), Vojtěch Budík (Prince Albert, WHL), František Hrdinka (Linköping, Švédsko), Petr Kalina (Sparta Praha), Daniel Krenželok (Vítkovice), Ondřej Vála (Kamloops, WHL), David Kvasnička (Plzeň).

Útočníci:
Filip Chlapík (Charlottetown, QMJHL), Michael Špaček, Adam Musil (oba Red Deer, WHL), Šimon Stránský (Prince Albert, AHL), Martin Nečas (Kometa Brno), Tomáš Šoustal (Kelowna, WHL), David Kaše (Chomutov), Kristián Reichel, Jan Dufek (oba Litvínov), Lukáš Jašek (Třinec), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Filip Suchý (Omaha, USHL), Daniel Kurovský (Vítkovice), Petr Kodýtek (Plzeň).

Realizační tým:

Manažer týmu: Otakar Černý
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Jiří Dopita a Petr Svoboda
Trenér brankářů: Martin Láska
Video trenér: Michal Rejzek
Lekář: MUDr. Milan Novotný
Fyzioterapeutka: Iva Hnátová
Kustodi: Oldřich Kopecký a Zdeněk Šmíd

Program MS dvacetiletých 2017

Skupina A (Montreal): Finsko, Švédsko, ČR, Dánsko, Švýcarsko.

Skupina B (Toronto): Rusko, USA, Kanada, Slovensko, Lotyšsko.

Pondělí 26. prosince:
19:00 Švédsko – Dánsko (Montreal)
21:30 USA – Lotyšsko (Toronto)
23:00 Česko – Finsko (Montreal)

Úterý 27. prosince:
02:00 Kanada – Rusko (Toronto)
19:00 Česko – Švýcarsko (Montreal)
21:30 Dánsko – Finsko (Montreal) 
22:00 Lotyšsko – Rusko (Toronto)

Středa 28. prosince:
02:00 Kanada – Slovensko (Toronto)
23:00 Švýcarsko – Švédsko (Montreal)

Čtvrtek 29. prosince:
01:30 Slovensko – USA (Toronto)
19:00 Česko – Dánsko (Montreal)
21:30 Rusko – USA (Toronto)
23:30 Finsko – Švédsko (Montreal)

Pátek 30. prosince:
02:00 Kanada – Lotyšsko (Toronto)
23:00 Švýcarsko – Dánsko (Montreal) 

Sobota 31. prosince:
01:30 Slovensko – Lotyšsko (Toronto)
19:00 Česko – Švédsko (Montreal)
21:30 Kanada – USA (Toronto)
23:30 Finsko – Švýcarsko (Montreal)

Neděle 1. ledna:
02:00 Rusko – Slovensko (Toronto)

Pondělí 2. ledna:
17:00 1. zápas o udržení (Montreal)
19:00 1. čtvrtfinále (Toronto),
21:30 2. čtvrtfinále (Montreal),
23:30 3. čtvrtfinále (Toronto).

Úterý 3. ledna (Montreal):
02:00 4. čtvrtfinále (Montreal)
23:30 2. zápas o udržení 

Středa 4. ledna:
21:00 1. semifinále (Montreal)

Čtvrtek 5. ledna:
01:30 2. semifinále (Montreal)
19:00 případný 3. zápas o udržení (Montreal)
21:30 utkání o 3. místo (Montreal)

Pátek 6. ledna:
02:00 finále (Montreal)

Poznámka: začátky utkání jsou uvedeny v českých časech, v Montrealu a v Torontu je o šest hodin méně.

 

Foto: Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.