bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dovednostní soutěže: nejtvrdší střelu má Weber, Hertl pobavil maskou Justina Biebera

25. ledna 2020, 6:30

Vojtěch Balon

První den Utkání hvězd, které se letos koná v St. Louis, se tradičně nesl ve znamení dovednostních soutěží. Hráči zápolili v pěti různých disciplínách, program navíc okořenilo utkání žen USA - Kanada.

Soutěž o nejrychlejšího bruslaře ovládl Mathew Barzal z New Yorku Islanders, který objel kluziště v čase 13,175 sekundy. O zhruba 40 setin Barzal porazil vítěze minulého ročníku Connora McDavida, třetí místo trochu překvapivě urval důrazný Chris Kreider z Rangers.

Disciplínu úspěšných zákroků v řadě opanoval brankář domácích Blues Jordan Binnington, jenž si připsal 10 zásahů. Při pokusu Tomáše Hertla to ale měl Binnington poměrně snadné, český reprezentant si totiž nasadil masku Justina Biebera a sotva zakončil.

Nejpřesněji pálil Slavin, nejtvrději Weber

V soutěži o nejpřesnější střelu museli účastníci trefit pět terčů v co nejnižním čase. Jednoznačně nejlepším byl obránce Caroliny Jaccob Slavin, který to jako jediný zvládl pod 10 sekund — konkrétně za 9,505 sekundy. Druhý skončil Leon Draisaitl, třetí s odstupem Jonathan Huberdeau.

Velmi sledovanou disciplínou je soutěž o nejtvrdší střelu, kterou už počtvrté v kariéře ovládl Shea Weber. Zkušený montrealský zadák vypálil puk rychlostí 106,5 mil za hodinu, což je zhruba 171 kilometrů za hodinu! Druhý skončil John Carlson následovaný Eliasem Petterssonem.

Program dovednostních soutěží okořenila inovovaná verze Shooting Stars, tentokrát hráči stříleli puky na terče z ochozů. Soutěže se zúčastnily i hvězdy ženského hokeje Marie-Philip Poulinová a Hillary Knightová, které si nevedly vůbec špatně a nechaly za sebou třeba Tylera Seguina či Davida Pastrňáka. Vítězem se nakonec stal Patrick Kane.

Součástí pátečního programu bylo také ženské utkání vybraných hvězd USA proti Kanadě. Zápas hraný netradičně na dvakrát 10 minut ovládly Kanaďanky těsně 2:1, vítěznou trefu obstarala Mélodie Daoustová.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.