bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Don Cherry se zlobí na fanoušky: Ti, co jste volili Scotta, jste pitomci

18. ledna 2016, 12:00

David Zlomek

Momentální téma číslo jedna v kanadskoamerické NHL? Aféra Johna Scotta. Jenom pro připomenutí, tento „řízek´“ byl zvolen fanoušky kapitánem týmu Pacifické divize do Zápasu hvězd, jenž se letos odehraje v Nashvillu. Jenže liga to chce jinak, zdá se. Scott byl totiž vyměněn do Montrealu. A ten, jak známo, není v Pacifické divizi (navíc byl poslán na farmu), takže je jaksi vyškrtnut z události, na které se sejdou největší hvězdy ligy. Jistě, výměny se dějí a nejsou ojedinělým jevem, ale podle zpráv z kuloárů je to tak, že zasáhla vyšší moc.

A nebyl by to Don Cherry, aby se do toho nevložil. „Vy, pitomci, kteří jste ho poslali do All-Star Game, vybrali jste hráče, co hraje dobrých šest minut… Má kontrakt v NHL, vy jste ho poslali na farmu, kde vydělává farmářské peníze. Fakt sranda, co?“ poslal tak „někam“ všechny, co pro něj volili. Naráží na to, že Scott musí kvůli recesi do nižší ligy.

Scottův vzestup na čelo hlasovací ankety o kapitána Pacifické divize je z velké části připisován síle internetu a internetových fór. Tento trend se chytil a fanoušci nakonec dosáhli svého.

„To, co udělali, bylo, jako by říkali: Dostaňme tam chlápka, co nedal gól, a naštvěme tak NHL,“ pokračoval Cherry ve známém pořadu Coach’s Corner. „Bude to sranda. Čtyři rodiny se teď budou muset kvůli výměně stěhovat, vsadím se, že jste na sebe pyšní. Zápas hvězd bude úžasný, bude to tři na tři, bude to jako dynamit. Snažili jste se to celé zničit, zničili jste hráče, který se nejspíše z farmy nikdy nevrátí. Měli byste se stydět,“ pustil se nevybíravě, jak je jeho zvykem, do fanoušků.

Spekulace o spiknutí rázně odmítá jeden ze strůjců výměny, generální manažer Arizony Don Maloney. Ten připouští, že zvažoval získání Tinordiho až po All-Star Game a že rozhodně úmyslně nechtěl poslat Scotta do AHL. „Máme maximální počet hráčů na soupisce. Někdo musel jít. Když se podíváte na soupisku, jeho odchod dával největší smysl. Jsem ohromen tím, že si někdo myslí, že to má souvislost se Zápasem hvězd,“ smetl ze stolu jakékoliv podezření.

Co je zajímavé? Kojoti přemýšleli o tom, že by s výměnou počkali. „Ano, přemýšleli jsme o tom. Ale věci se mění. Co kdyby by měl zájem někdo jiný (trejdu více zde)? Co kdyby se zranil? Nemůžete riskovat,“ vysvětloval. Taky připustil, že s ním o účasti několikrát mluvil: „Chtěl jsem se ho zeptat, jestli si je jistý. Pokud by to bylo pět na pět, nebyl by problém. Ale je to tři na tři, což je velmi odlišné. Fakt chtěl hrát. Stalo se to pro něj důležité, něco, co opravdu chtěl.“

Elliotte Friedman ze Sportsnet píše, že poté, co mluvil přímo s Maloneym, zjistil, že se o Tinordiho zajímaly dva týmy. Montrealský generální manažer Marc Bergevin jasně rozhodl, že je čas ukončit nerozhodnou situaci. Mimochodem, Scottova žena čeká dvojčata, takže ho stěhování určitě nepotěšilo. Možná ho ale Bergevin nechá doma.

Podle několika zdrojů, pokračuje Friedman, nabídla NHL Scottově rodině zájezd na víkend All-Star zdarma. Prostě se zúčastnit víkendu, ale bez hraní. Odmítl to. Je nejisté, jestli tahle nabídka stále platí (liga to nekomentovala). Další neznámou je, jak šly rozhovory s ligou. Zvěsti hovoří o tom, že moc dobře ne. Víme, že NHL nebyla úspěšná v tom, aby ho přemluvila, aby ustoupil. Scott, jenž byl třikrát suspendován, a přišel tak o 80 tisíc dolarů, možná nebyl tolik nakloněný k tomu, aby naslouchal.

Situace, kterou musí řešit liga, je zapeklitá, bude zajímavé sledovat, jestli to tak nechá, nebo jestli z toho nějak vybruslí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.